Det är Carina Weir, som har arbetat på Enköpings kommuns HR-avdelning sedan 2015, men också under perioder varit inlånad till Enköpings Hyresbostäder, som tar över efter Jennie Sahlsten.

Den nuvarande vd:n slutar den 31 mars och överlämningen sker under den närmaste månaden.

- Jag känner otroligt starkt för EHB, för personalen och det HR-arbete som genomförts i företaget. Jag ser fram emot att driva detta framgångsrika arbete vidare, säger hon till EP.

Artikelbild

| Vd-byte. Carina Weir, till vänster, tar över som vd för Enköpings Hyresbostäder den 1 april, efter Jennie Sahlsten, till höger.

– Vi finns till för hyresgästerna och då måste organisationen må bra. Då klarar vi också av de externa utmaningar som vi ställs inför.

Att Carina Weir redan idag känner till Enköpings Hyresbostäder var, enligt styrelsen, en avgörande faktor i rekryteringen.

– Vi kom väldigt tidigt i processen fram till att den vi sökte redan finns i organisationen, säger styrelseordföranden Peter Ekström (S).

Han understryker att det innan rekryteringen av Jennie Sahlsten för tre år sedan var det en orolig tid i ledningen, med både interna och externa problem.

– Jag var med i det förra rekryteringsarbetet till ny vd som startade under 2014 och Jennie Sahlsten har gjort ett fantastiskt arbete. Därför var vi rädda för en externrekrytering, risken var för stor nu när kompetensen fanns på nära håll, menar Peter Ekström.

Carina Weir vill avvakta med att svara på frågor om de stora försäljningar av EHB-lägenheter som är överklagade till förvaltningsrätten, men lovar att återkomma när hon skaffat sig mer detaljkunskaper.

Innan hon anställdes på kommunens HR-avdelning jobbade hon med HR-frågor på Q-park. Hon har också bott utomlands, i Tokyo och Wien.

- I Japan gjorde jag praktik på ett rekryteringsbolag och i Wien avslutade jag mina studier i tyska och arbetsrätt, berättar hon.

Den 34-åriga Bålstabon kommer att vara delvis föräldraledig fram till augusti, men vara på plats i Enköping tre dagar i veckan.

Jennie Sahlsten börjar som vice vd på Erlandsson Bygg i april.