Hårdrocksband får projektstöd

Nu är det beslutat vilka kulturella och konstnärliga verksamheter som får projektstöd för 2017. Hårdrocksgruppen Mother Misery var en av de sökande som fick stöd.

23 oktober 2017 15:09

Under året fördelar Enköpings kommun totalt 120 000 kronor i projektstöd till kulturell och konstnärlig verksamhet. Projektstöd är ett ekonomiskt stöd till kulturprojekt inom alla konstformer, till exempel musik, dans, teater, bild & form, litteratur och film som bidrar till kulturlivets utveckling i Enköpings kommun. För att få projektstöd måste projektet präglas av bland annat: Konstnärlig kvalitet, nyskapande, främjande av inkludering, jämlikhet samt bidrar till profilering av kommunen.

De som fick projektstöd för 2017 är: Enköpings kammarkör, 30.000 kronor, HSO, 5.000, Svenska kyrkan, 25.000, Jan Fridegårdssällskapet, 25.000 och Mother Misery som fick 35.000 kronor.

Hårdrocksbandet Mother Misery från Enköping bildades redan i slutet på 90-talet och har turnerat flitigt i Europa de senaste åren. I dagarna släpptes deras nya singel Ashes of your crown från deras kommande LP Megalodon som kommer ut i januari. Bandet har hela tiden strävat efter att höja nivån på allt de gör och genom projektstödet finns det möjlighet att ta ytterligare steg i rätt riktning.

John Hermansen spelar gitarr och sjunger i Mother Misery.

Grattis till projektstödet, hur känns det?

- Jaha, är det klart redan? Det hade jag ingen aning om, men fan vad glad jag blir. Det är vi värda, så länge som vi har hållit på. Vi har ju spelat sedan vi var i 15-års åldern och har verkligen utvecklats sedan dess. Nu turnerar vi i hela Europa och det är ju lite unikt för ett band från Enköping.

Vad ska ni använda pengarna till?

- Vi vill ju bli bättre och bättre och hela tiden höja nivån på allt vi gör. Den nya plattan som vi släpper i januari har vi verkligen satsat på, och då kostar det pengar. Även fast vi har ett skivbolag i ryggen så bekostar vi inspelning och sånt själva så där kommer pengarna väl till pass.

Har ni sökt projektstöd förut?

- Vi skulle söka för något år sedan, men det var så jäkla krångligt så vi gav upp. Men den här gången lade vi ner lite mer tid på ansökan och det gick ju bra.

Vad har ni för planer för framtiden?

- Skivan kommer från tryckeriet vilken dag som helst, då ska vi sätta igång att skicka runt den till media för recension. Vi har ju spelat en hel del ute i Europa, framför allt i Tyskland och Holland där vi har en hel del publik. Nu kommer vi satsa mer på de nordiska festivalerna. I närtid är det Rocktober Fest på Annexet i Globen på fredag där spelar vi tillsammans med Evergrey och några andra band, det ska bli skoj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!