1) Vad heter bygdegården nära motorvägen mellan Hummelsta och byn Lundby?

2) Vad är en "Hummelsta special" som serveras fram till 2010, då en av Sveriges mest kända vägkrogar, "Hummelstabaren", slog igen?

3) Vad heter ån som utgör gräns mellan Enköping och Västerås?

4) Vad heter den, enligt historien, hälsobringande källa som ligger omkring åtta kilometer söder om Enköping. Till den här mytomspunna trefaldighetskällan vallfärdade pilgrimer långväga i från.

5) Under vilket årtionde byggdes Hjulstabron som snart kan få en efterföljare?

6) Vi är kvar på samma bro. Vilken känd svensk film med Mikael Nyqvist i huvudrollen spelades in här i slutet av 00-talet?

7-8) I Teda sjuder det av textil konst inte minst tack vare Margareta Backström Öberg och Eva Karlsson. Här har du chans till dubbla poäng. Öbergs "artistnamn" som för tankarna till en arbetsskygg hushållsarbetare och Karlssons projekt som fått ett anglosaxiskt namn av den geografiska platsen och hennes verksamhet.

9) Det är lätt att blanda ihop riksvägarna i kommunen. Vad heter den som går mot Strängnäs?

10) Du känner väl till vad idrottsanläggningen i Hummelsta heter, den som fått namn av de fornborgslämningar som finns i närheten?

11) Han var präst i Tillinge, Teda och Svinnegarn i början av 1900-talet, engagerade sig i arbetarrörelsen och agiterade för lantarbetarnas svåra förhållanden. Han har fått en park inne i Enköping uppkallad efter sig. Namnet, tack!

12) Den prisbelönte publicisten Johan Hakelius, som sägs ha tio stilisters styrka, växte upp på den här gården i Enköpings-Näs. Den har samma namn som en socken i Trögden, söder om Grillby, och är misstänkt lika debattörens och författarens efternamn.

13) Strax väster om Hummelsta ska slaget vid Gataskogen ha stått 1365. Albrekt av Mecklenburg, nyvald svensk kung, ska ha segrat. Vad hette ex-kungen Magnus i efternamn, han som var ute efter revansch, förlorade och enligt historien satt fängslad i sex år? Han hade fram till 2018 rekord svensk i regentlängd.

14) Vad heter golfbanan längst upp i nordväst med hål i två landskap?

15) Från Benala i Sparrsätra kom politikern Mats Berglind som blev omvald till riksdagen två gånger. Hans första politiska uppdrag var i Åsunda kommundelsnämnd 1982, skrev Mats O Karlsson och Sverre Ahlbom i hans minnesord 2016. Vilket parti tillhörde han?

15 rätt: Fantastiskt. Visst har din släkt bott här sedan flera generationer?

12-14 rätt: Du kan din hembygd. Grattis!

6-11 rätt: Bra, men man lär så länge man lever. Fortsätt vara nyfiken.

3-5 rätt: Här finns en ny värld att upptäcka. Lycka till!

0-2 rätt: Ja, ja. Det finns annat i livet än Enköpings landsbygd.

1) Mälbygården, 2) En maträtt med hamburgare (" Två hamburgare, skinka, ost, ägg och bröd. Pommes frites till är valfritt"), 3) Sagån, 4) Svinnegarns källa, 5) 50-talet, 6) Män som hatar kvinnor, 7) Lata Pigan 8) Teda Art Project, 9) 55:an, 10) Borgvallen 11) Pastor Spak (Henrik Fredrik Spak) 12) Hacksta, 13) Eriksson, 14) Orresta, 15) Socialdemokraterna