Ett antal cyklister på väg i god fart söderut ned för cykelbanan på Fjärdhundragatans östra sida har sannolikt överraskats av den stora skadan i beläggningen framför Fjärdhundragatan 31.

Tidigare lagningar har lämnat banan bucklig, men knöligheterna följs av en skada där all asfalt är borta över en stor del av cykelbanan. Den som kör rakt fram kommer rakt på en skarp asfaltskant, den som väjer in mot gångbanan måste över den flera centimeter höga kanten till plattorna.

Lars Olsson är enhetschef på kommunens gatuavdelning och känner väl till att gång- och cykelvägen behöver underhållas:

Artikelbild

| Onsdag morgon: förberett för lagning av hålet i cykelbanan.

– Det är skador orsakade av grävarbeten eller trädrötter längs flera kvarter på den östra sidan. När vi får rapporter om större skador försöker vi laga dem som fort vi får möjlighet, säger Lars Olsson.

Underhållsplanen för gc-vägar har Lars Olsson, som fortfarande har flera av sina kollegor på semester, inte tillgång till.

Men på tisdagen skulle hålet vid Fjärdhundragatan 31 ha lagats, om det inte varit för en vattenläcka något tiotal meter söder därom, och för att en stor mängd skrot dumpats utanför Återbruket.

– Våra killar var tvungna att åka dit och röja, säger Lars Olsson.

Artikelbild

| Tisdag morgon, läcka på vattenledningen under gång- och cykelvägen, grävmaskin på plats, men gatuavdelningens personal tvangs lämna "sin" grop för akut skrotröjning.

Så i stället för lagning av ett jämförelsevis litet hål i cykelbanan, grävdes en rejäl grop i hela gc-banan.

Vattenläckan lagades redan på tisdagseftermiddagen, och gropen kommer att vara igenfylld på onsdagen. Hur det blir med hålet i cykelbanan återstår att se.