Kampanjen Världens barn är enligt Radiohjälpen Sveriges största insamling. Över hela landet har det pågått insamlingsaktiviteter i form av digitala insamlingsbössor, springande skolelever, konserter, secondhandförsäljning och bakning av småkakor. Kulmen för insamlingen var SVT:s gala i fredags med många bidragande artister.

Allra med givmilda var invånarna i Sorsele kommun, som bidrog med drygt 137 kronor per person. I Uppsala län gav Älvkarlebyborna mest; 7,72 kronor per person. Minst pengar fick man in från Håbos kommuninvånare - 65 öre per person.

- Vi får aldrig sluta skapa hopp om att situationen kan förändras för alla de barn som lever i utsatthet och fattigdom i världen. Det handlar om barn som växer upp i krig och konflikter, barn som saknar tillgång till hälsa och utbildning och barn som på andra sätt blir nekade sina rättigheter. Tillsammans kan vi göra en enorm skillnad. Det säger i ett pressmeddelande Niclas Lindgren, ordförande för Världens Barn och direktor för PMU, en av de 14 organisationer som genomför riksinsamlingen och kanaliserar delar av de inkomna medlen.

I pressmeddelandet framgår att pengarna som kommer in genom kampanjen ger stöd till barn som befinner sig i akuta och svåra situationer, men förebygger även att barn alls ska hamna i utsatthet.