I bilen fanns bland annat oöppnade flaskor med champagne, cognac och whisky när fordonet stoppades i Enköpings kommun en dag i slutet av oktober. Alkoholen misstänktes vara stöldgods och de fyra männen i bilen greps.

En kontroll med Systembolagets butiker i området visade att butiker i Sala, Norberg och Fagersta utsatts för stölder samma dag eller några dagar innan männen greps. Totalt hade alkohol för drygt 20 000 kronor försvunnit från butikerna. Stölderna misstänktes ha utförts av tre eller fyra män med axelremsväskor som besökt butikerna och handlat för mindre summor.

Övervakningsfilmer från butikerna visade att de misstänkta var identiska med de män som stoppats i bilen i Enköping. Alkoholen i fordonet var värd omkring 10 000 kronor. Männen hävdade i förhör att de köpt flaskorna på Systembolaget, men lämnade olika uppgifter om var inköpen skett och hade inga kvitton på inköpen. En av dem erkände i ett av förhören att han stulit ett tiotal flaskor för att ha till en dopfest i sitt hemland. Männen hade månaden innan anlänt till Sverige och förklarade att de försökt hitta jobb.

Polis och åklagare misstänker att hela alkoholpartiet i bilen är stöldgods från de aktuella butikerna. De fyra männen åtalas nu för häleri.