Det sorlades från en fullsatt läktare med förväntansfull publik innan ljuset tonades ned och det stora luciatåget skred in i A-hallen till tonerna av luciasången.

Årets lucia, Petra Larsson, ledde det stora luciatåget med hundratalet gymnaster som bjöd på flera julsånger.

Därefter tog gymnastikuppvisningen vid och som vanligt var det en proffsig tillställning med både fartfyllda uppvisningar och imponerande logistik av föreningens ledare mellan numren.

Artikelbild

| Härlig julstämning med många små tomtar som skuttade både högt och lågt på ESK gymnasternas lusiashow.

De minsta gymnasterna, små tomtenissar, satte tempot från start med mycket hopp och skutt och spring i benen till härlig julmusik som ekade i hallen. Trygga ledare fanns på plats och stöttade vid höga plintar och andra svåra övningar.

De äldre gymnasterna hängde med i tempot och visade övningar på stora mattan som fick publiken att hisna och dra efter andan.

Som alltid finns det mycket glädje och humor med i ESK-gymnasternas uppvisningar. Tomtarnas vaktparad, kanske mest känd från Disneys jultomtens verkstad, med taktfasta soldater och hjulande figurer väckte stor glädje och drog ner mängder med applåder från publiken.

Årets ungdomsstipendiat är Thea Danielsson som fick ta emot priset av Bosse Leijon från Club 100. Thea har ett stort engagemang för gymnastiken och är i hallen fem dagar i veckan då hon antingen tränar själv eller hjälper andra. Thea är utbildad domare och engagerar sig mycket i frågan om att få en egen hall till föreningen.