Fruktjuice flyttar från Arlahuset

Efter nästan 30 år i gamla Arlahuset på Doktor Westerlunds gata kommer Fruktjuice att flytta till Stenvreten.

1 januari 2019 07:00

Företaget har sökt efter nya lokaler under två års tid, både i Enköping och på andra platser.

– Det är inte idealiskt att ha produktionen upp delad på tre våningsplan som i Arlahuset och vi har heller inte möjlighet att utöka verksamheten som vi skulle vilja, säger David Wallin, delägare och anställd i företaget sedan 2005.

Det är ett beslut i miljö- och byggnadsnämnden i december som gör flytten till Stenvretsgatan 2 möjlig.

Detaljplanen för fastigheten anger att marken får användas för ”reservdelslager för bilar”, och det är också vad som fanns där från 1989 då Philipson Bil AB ägde den. Men redan 2011 gavs bygglov för att göra om en del av lagret till betongindustri.

När nuvarande fastighetsägaren Enköpings Stenvreten KB ansökte om bygglov för att göra det möjligt för Fruktjuice att flytta sin verksamhet till 3 400 kvadratmeter av byggnaden var förvaltningens förslag att avslå ansökan. Motiveringen var att detaljplanen angav ”reservdelslager för bilar” som användningsområde.

– Vi tog ett annat och beslut i nämnden och ger bygglov för tillverkningsindustri för livsmedel. Vi ser det som en mindre avvikelse från detaljplanen, säger Matz Keijser (S) avgående ordförande för miljö- och byggnadsnämnden.

För David Wallin och hans sju kollegor som arbetar vid Fruktjuice är det goda nyheter:

– Lokalen ska byggas om och rymma produktions- och hygienzon, kylrum, lager och personalrum, och vi siktar nu på att kunna flytta en del av verksamheten redan före 1 april, och resten till hösten 2019, säger David Wallin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!