Frida Braxell krockade med en älg

Natten till fredagen krockade artisten Frida Braxell med en älg på vägen hem till Enköping. Lyckligtvis klarade hon sig utan en skråma. Nu på måndag spelar hon i Enköping.

21 juli 2019 14:00

– Jag var på väg hem från en spelning i Flen och hade precis passerat Strängnäs när olyckan inträffade, berättar Frida Braxell.

Hon såg älgen först någon sekund innan bilen som hon satt i träffade den, men hann ändå bromsa tillräckligt för att lindra smällen.

– Min framruta krossades, motorhuven blev bucklig och backspegeln slogs isär. Jag klarade mig utan en skråma men var såklart ändå skakig så jag blev väldigt glad när en bilist stannade och hjälpte mig att ringa polisen, fortsätter hon.

När den värsta chocken hade lagt sig och hon upplevde att hon hade läget under kontroll med sig själv och bilen bestämde hon sig för att livesända på Facebook från bilen. Hon tyckte att det var obehagligt att sitta ensam i mörkret på landsvägen i väntan på bärgare.

– Jag ville ha sällskap helt enkelt. Klockan var för mycket för att ringa någon men jag tänkte att det brukar alltid finnas någon på Facebook så det fanns säkert stor chans att hitta sällskap där, förklarar hon.

– Jag har sänt live mycket och haft livekonserter via både Facebook och Instagram och det brukar vara väldigt trevligt att få kontakt med folk på det sättet så det kändes inte så främmande för mig. Jag fick dessutom ett väldigt fint stöd av de som tittade så jag är glad för att jag gjorde det.

Nu på måndag uppträder Frida Braxell i Enköping på Måndagskväll i Skolparken.

Vad hoppas du att du och publiken ska få uppleva på Måndagskväll?

– Det känns jätteroligt att spela i Enköping på måndag. Jag har spelat några gånger på Café Samt men det här är första gången som jag har med mig hela bandet till Enköping. Jag spelar med några helt otroliga musiker så jag hoppas såklart att publiken ska tycka om det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo