Fåglar, frukt och Enköpingsmotiv på Hamngalleriet

Realistisk konst föreställande fåglar, frukt och Enköpingsmotiv när lokalkonstnären Tess Enarsson bjöd in till sin första egna vernissage.

28 juli 2019 15:00

Inne i Hamngalleriet är det svalkande, men resliga konstintresserade får huka sig då och då för att inte slå i takbjälkarna.

Här har Tess Enarsson dukat fram snittar, bubbel och såklart hängt upp både nya och gamla verk.

– Det är första gången jag ställer ut som egen föreställning. Jag har inte varit nervös, men har kanske inte hunnit måla så mycket nytt som jag hade velat, säger hon och visar runt.

Hela långsidan av galleriet är täckt med upphängda målningar som grupperats tematiskt. Några av nytillskotten sedan hon deltog i Vår konst i påskas är en samling fågelavbildningar.

– Fåglarna är helt nya, jag ramade in dem i går! Jag målar mycket från fotografier och jag försöker fånga personligheten hos djuren.

Strax bredvid hänger en av hennes mer välkända verk, färggranna fjäderfäna "Hedemora höns", som också blev det första som såldes under denna vernissage, och en samling fruktmålningar har fått plats i strålkastarljuset.

Målet är att kunna leva på konsten, men där är hon inte riktigt än.

– Jag har en webbshop där jag säljer designgrejer, kuddar och liknande. Det finns en som börjat sälja mina saker i Gamla stan i Stockholm också och det är jätteroligt, säger Tess Enarsson.

Vad är nästa steg för dig?

– Jag har redan bokat in mig på att ställa ut på ett galleri i Gamla stan i september 2020. Då ska det bara vara nya verk.

Tess Enarssons utställning på Hamngalleriet i Enköpings gästhamn pågår till och med 1 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Dahlbäck

Ämnen du kan följa