Två till sjukhus efter bussolycka

En dubbeldäckare på väg från Enköping mot Uppsala välte på tisdagen ner i diket på Stockholmsvägen i Enköping. Två personer fördes till sjukhus med skador.

9 april 2019 12:05

Larmet inkom till SOS strax före klockan tolv under tisdagen. UL-bussen på linje 774 hade då vält i höjd med Annelund när den färdades från Enköping i riktning mot Uppsala. Varför bussen välte vet man ännu inte, vägsträckan är rak och sikten god. Det blåste dock kraftigt på platsen men om detta har något med avåkningen att göra är oklart.

– Nej, vi har inga uppgifter om orsaken ännu, det får den fortsatta utredningen visa, säger Sture Jonsson, informationschef på UL. Han berättar att Nobina, som är chaufförens arbetsgivare, skickade dit personal omgående som tog hand om chauffören, som inte var fysiskt skadad men mycket chockad.

Chauffören och en av passagerarna fördes till lasarettet i Enköping. Enligt uppgifter ska passageraren vara lindrigt skadad. Omkring 20 passagerare befann sig ombord på bussen då olyckan skedde. Eftersom bussen blivit liggande på sidan kunde de inte gå ut genom dörren utan fick ta sig ut genom ett fönster. Enköping kommun och deras krisgrupp Posam finns på plats för att finnas till hands för de evakuerade passagerarna. Under bärgningsarbetet spärrades vägen av någon dryg timma.

Bussen har nu tagits i beslag och bärgats till ett garage.

– Det ska göras en teknisk undersökning av bussen, berättar Pelle Nellberg, polisens presstalesperson region Mitt. Senast en UL-buss var inblandad i en olycka utan att det skedde en kollision med ett annat fordon var i juli 2018. Då åkte en UL-buss ner i diket längs med riksväg 55 i Örsundsbro. Ingen person kom till skada.

LÄS MER: Politiker på olycksbussen

BILDSPEL: Här hittar du bilderna från bussolyckan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Blom / Anna Hellberg / Anette Östlund