Omnia Daglig verksamhets Teater Stjärnskott är ett väl sammansvetsat gäng som brukar sätta upp en stor föreställning varje höst. Allt från rekvisita och kostymering till musiken och teatern som framförs görs av deltagarna. Förra hösten hette föreställningen Ett värdigt liv, som handlade om rätten att som vuxen med ett handikapp få bli behandlad som en vuxen.

Nu har ensemblen växlat in på cirkusspåret med Cirkusbröder. Tidningen var med under onsdagens genrep på Kupolen 2 (lokalen som en gång i tiden inrymde Enköpings-Postens tryckeri).

Till en början får vi i publiken veta att cirkusdirektören är död. Han har halkat på ett bananskal.

Artikelbild

| Här kläcker Fritjofs gäng idéer.

Nyheten slår ner som en bomb på cirkusen. Vem ska nu leda verksamheten? Samtidigt sörjer cirkusartisterna sin direktör.

Två cirkusbröder, Sune och Fritjof, ska axla den fallne direktörens mantel. Det blir kamp om makten mellan bröderna. Och kampen kan börja.

– Den som har den bästa idén vinner cirkusen och får ta över efter pappa, slår Fritjof (spelad av Jens Hallberg) fast.

Vänskap och lojalitet ställs på prov i cirkusgruppen, sådana konflikter som det nästan alltid tycks bli efter ett arv.

Artikelbild

| Domptören Tiger-Anna (spelad av Anne Årelind) borstar tänderna.

Det blir först en oresonlig brytning mellan bröderna. Men sedan inser de och alla andra på cirkusen att det blir bättre om man gör det tillsammans. Se där har vi den fina sensmoralen.

På torsdagen och fredagen blir det två föreställningar med Cirkusbröder i Kupolen 2. Nästa vecka, 13, 14 och 15 november, blir det förmiddagsföreställningar med gratis inträde.