Beach party vid Ekillabadet

30 juni 2017 08:00

Nästa 400 ungdomar samlades vid Ekillabadet för snart 25 år sedan. Det var en rockfest som lockade dem till strandpartyt. Kvällens huvudattraktion var svenska stjärngruppen, Mental Hippie Blood, som ofta spelades på MTV. Men gruppen lät vänta på sig på grund av försening från Hultfredsfestivalen där de tidigare hade uppträtt.

Under tiden fick några lokala band kliva upp på scenen för att underhålla publiken tills bandet var på plats.

Två andra som var på plats var EP:s reporter Daniel Bergsten och fotografen Anders Johansson. Daniel var inte så imponerad av de lokala banden. The Muhammedz bestod av två bålstakillar som med falska röster sjöng låtar av Mora Träsk och Robert Broberg, killarna uppträdde orutinerat och såg ut som två bortkomna småpojkar. Deras musik var förhandsinspelad så de behövde bara sjunga, och det gjorde de riktigt illa. En annan grupp som spelade var Mammas lilla krigare, de spelade mest covers och hårdrock. De var duktig musiker men borde ha tränat lite mer, skrev Daniel.

Arrangörerna hade jobbat stenhårt med festen, och de lyckades få allt klart i tid. De som letat sig till Ekilla, mest ungdomar stod och hoppade framme vid scenen. Många satt i skogskanten och på bryggorna och drack öl. Arrangörerna hade ordnat med bussar från Bålsta och Skokloster. Publiken var 100-procentig Håbopublik.

Ett antal vakter fanns på plats för att styra upp ungdomarna, samt två egna "Beach guards", Patrik Rosengren och Ulf Andersson. På plats fanns också två fältassistenter från socialen.

En och en halv timme försenade dök då slutligen kvällens stjärnor Mental Hippie Blood upp på scenen. Publiken var i extas, hoppade, dansade och sjöng. Gruppen bestod av Jonas Pettersson, Micke Oran, Mikael Jansson, Lake Skoglund och Anders Odenstrand, gruppen hade spelat ihop i ett och ett halvt år.

Gunilla Ejnersten

gilla.ejnersten@eposten.se

0171-41 46 20

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!