Barnen i publiken var halva showen

Superhjältar intog Skolparkens scen på tisdagen. Captain America, Stålmannen, Ninja Turtles och den lite mer gammeldags Tarzan bjöd på show tillsammans med Kulturskolan – och publiken med hundratals barn förstås.

28 maj 2019 19:00

På förmiddagen spelades Kulturskolans show upp för förskolorna i Skolparken. Senare fick skolbarn i förskoleklass och ettan uppleva samma show.

Det var de musikaliska pedagogerna på Kulturskolan som stod för underhållningen från scenen i lummiga Skolparken.

Efter bland annat en kompislåt, mycket passande bland alla kompisarna, fick barnen visa sina musikaliska kunskaper.

– Känner ni igen några instrument? var frågan från superhjältesköldpaddorna på scenen.

Jodå, barnen kände igen tvärflöjten, saxofonen, trumpeten, trombonen, trummorna, elbasen och congas. Fast de hade lite svårt att skilja på trumpet och trombon, men vem har väl inte det.

Plötsligt gjorde Captain America entré. Då var det dags för "Ingen har sett Fantomen utan kläder" och det satt ju fint eftersom förmodligen ingen heller har sett Captain America naken.

Tarzan spelade kongas i svängiga låten "Vi har Tarzan på middag i dag".

Lagom till "Tänk om man hade en liten, liten apa" öppnades himlens portar över Skolparken. Förskolebarn låter sig inte störas av lite ösregn, utan de satt kvar och var på gott humör.

Mitt i ösregnet var det dags för alla att stå upp och klappa händerna och andra kroppsdelar i "Klappa händerna när du är riktigt glad". Där visade barnen upp en bättre simultankapacitet än vad få vuxna klarar av.

– Ni är världens bästa publik! konstaterades det från scenen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo