Detta är ett annonssamarbete

Padelboomen – intresset som inte tappar momentum

19 maj 2022 08:34

Att padel blivit en omåttligt populär sport råder det knappast några tvivel om. Från att enbart ha innefattat några hundra licensierade spelare, kan sporten idag stoltsera med en total ökning om 2000 procent. Med stor sannolikhet har sporten ännu inte nått sin topp, och kommer växa sig större även framöver.

 

Inte heller verkar antalet personer som intresserar sig för sporten utanför dess hallar visa en nedåtgående trend. Idag väljer många spel online på såväl casino som att betta på tävlingar och matcher, och padel visar sig inte var något undantag. Allt fler sajter som erbjuder konkurrenskraftiga odds tar sig in på marknaden och kanaler som Youtube fylls med både speltips och sändningar av diverse turneringar runt om i världen.

 

OS-gren inom en snar framtid

Redan under padelveckan i Båstad förra året var det svårt att undgå ökningen av antalet padelintresserade i landet. Den före detta världsettan Francisco ”Paquito” Navarro berättade under en intervju i Svenska Dagbladet 2021 att han ser ljust på den svenska padelns framtid – även om det finns en risk att antalet spelare kan dala.

 

Enligt Navarro har padelintresset i Spaninen stabiliserats. Där har man sett att antalet utövare som spelar på amatörnivå minskat från de initiala siffrorna, men att antalet professionella spelare samtidigt ökat. Något som kan vara ett tecken på att padel blir en alltmer etablerad sport. Navarro menar även på att stabiliseringen bidrar till att det nu inte är omöjligt att padeln kan få en plats bland de stora OS-grenarna.

 

Förhoppningen hos Navarro är att padeln inom tio år kommer att spelas bland toppspelare i fler länder än vad den gör idag, och att allt fler kommer engagera sig i sporten.

Unik padelhall i Enköping

Något som idag visat sig vara en del i det ökade intresset för padel, är det stora tillflödet av nya hallar och banor. Enligt statistik från Svenska Padelförbundet baserat på siffror mellan 2020 och 2021 har 1900 nya banor öppnat runt om i landet – en ökning om närmare 119 procent. Och trenden kring nyöppnandet av banor och hallar ser ut att hålla i sig även under 2022.

 

Bland annat rapporterades det tidigare i år att Enköping står som värd för en av regionens störta padelhallar. We Are Padel, som står bakom anläggningen, ser det som ett bra komplement till sina idag ca 80 hallar runt om i landet. I en tidigare intervju med Padeldirekt meddelar hallchefen Jesper Bärgård att Enköpings-anläggningen sticker ut ur mängden.

 

En del i att locka spelare har varit att investera i en relaxavdelning för att kunna erbjuda sina spelare mer än bara padel. Därtill ser både Jesper Bärgård och hans kollega, tillika huvudtränare på anläggningen, Erik Äng en stor potential i att kunna hålla i fler aktiviteter och evenemang i hallen. Något som är tänkt att dra till sig spelare i alla åldrar och från städer runt om.

 

Utöver sina 15 banor, där två av dem är singelbanor och resterande 13 dubbelbanor, kommer anläggningen även att ha två konferensrum samt en lounge ihop med relaxavdelning. Därtill väljer man att satsa på både service och kvalitet på såväl anställda som lokalen i sig för att bli en konkurrenskraftig aktör bland resterande hallar i regionen.

från

mrvegas.com