Konst Konstnären Marina Abramović fortsätter att tänja på konstens gränser.

I ett kommande "performance" på konstinstitutionen Royal Academy of Arts i London om två år ska den 71-åriga konstnären ladda sig själv med så pass mycket volt att hon kan släcka ett stearinljus enbart genom att peka på det.

Enligt Sunday Times planerar konstnären att utsätta sin kropp för en miljon volt. Konstverket tas fram i samarbete med företaget Factum Arte som specialiserat sig på konst och teknik.

Om du laddas korrekt, kan strömmen av elektriciteten från dina fingrar blåsa ut ett stearinljus som står en meter framför dig, säger Factums grundare Adam Lowe till Sunday Times.

Att framföra detta performance innebär en risk för konstnären själv. Om hon inte laddas korrekt kan konstverket få katastrofala följder för Marina Abramović.

Utställningens provokativa anda slutar inte där, bland annat en fontän föreställande Marina Abramović själv kommer att finnas på plats.

Fontänen föreställer mig, gjord i glas. Men överallt i från – min näsa, min mun, mina ögon, mina bröst, mina fingertoppar – rinner det blod, sade konstnären till Bloomberg om verket.