Sångartrion mor Maria och döttrarna Hanna och Emma har framträtt i många år i kyrkor och återkommer nu efter några års uppehåll med en julkonsert annandag jul i Enköpings-Näs kyrka. Dessförinnan har de skapat förväntansfullhet söndag den 23 december i hemkyrkan Husby-Sjutolft.

– I julkonserten i Enköpings-Näs framför vi egna och andras arrangemang av de välkända traditionella julsångerna och även några som kanske är lite mindre kända. Det blir julmusik både i trestämmig sångtappning och med cello, piano och sång i olika kombinationer. Det var ganska längesen vi hade nån julkonsert, så vi ser verkligen fram emot att få göra det igen, säger Maria Bendz.

Programmet bestämde trion när de träffades före jul. Hanna Bendz är bosatt och verksam i Göteborg som cellist. Hon arbetar även bland annat som körledare.

Artikelbild

| Gudmund Frenskar ackompanjerar på piano och orgel och leder Fjärdhundra kyrkokör.

På annandag jul får Husby-Sjutolft besök igen av sångare. Den här gången av duon Mona Wallén och hennes dotter Lina Ström. De sjunger och spelar julens sånger och psalmer, där även du får vara med och sjunga.

Samma dag ger Fjärdhundra kyrkokör en julkonsert i Frösthults kyrka. Programmet är varierat och valt för att skapa fridfull stämning. Gudmund Frenskar, kantor i Fjärdhundra församling, är körens ledare.

– Julkonserten med Fjärdhundra kyrkokör med vänner går under namnet "Slumra så mjukt och stilla". Åsa Lansfors Lindblom är sopransolist och Carina Cedervall spelar tvärflöjt. Jag spelar piano och orgel, berättar Gudmund Frenskar.