Den 3 juni är pingstafton och givetvis sjunger kören musik med anknytning till pingsten. Det blir i övrigt ett rikt varierat program med bland annat somriga sånger som till exempel den svenska folkvisan Uti vår hage, som blev populär i slutet av 1800-talet och som Hugo Alfvén gjort ett så fint arrangemang till.

Den Helsingforsfödde Laci Boldemanns (1921-1969) sång Om du har en örtagård och Now is the month of maying, som har den svenska texten Nu är den ljuva våren och skrevs 1595 av Thomas Morley (ca 1557-1602), står också på programmet. Ett brett tidsmässigt spann alltså mellan sångerna.

Förutom försommarsånger kommer kören att sjunga Kyrie ur Messa di Gloria Puccini. Det stycket kommer kören också att sjunga tillsammans med åtta andra körer i Toscana, när man åker på körresa i höst 5-8 oktober.

Vid konserten medverkar Mikael Rutersten bland annat med att på orgel spela The Arrival of the Queen of Sheba av G.F Händel. Han kommer även att medverka, när kören den 24 september i Skoklosters kyrka framför större delar av sitt program från Toscana-resan.

– I nuläget söker sopraner samt tenorer och basar, säger körledaren Gunnar Klum och berättar att höstterminen börjar 25 augusti mellan 19-21.30 och då är intresserade välkomna att prova på en kväll.