Öppet brev till kommunalrådet Helena Proos.

Meddelarskydd, meddelarfrihet och åsiktsfrihet är några av alla guldkorn som representerar ett demokratiaskt samhälle. Det var i alla fall vad jag trodde innan jag läste socialdemokraten Sven-Åke Haglunds påhopp på signaturen Onkel Dunkel i EP den 15 april. Haglund insinuerar att signaturen borde byta signaturnamn till Onkel Ynkrygg. Haglund tycker också att signaturen skall kliva fram ur feghetens anonyma skuggor. Alltså det vi andra kallar för grundlagsskyddade rättigheter och som ditt parti haft betydande del i uppkomsten av. Signaturen Onkel Dunkel har bara gjort det han haft rätt att göra och ansvarig utgivare har inte haft några synpunkter på innehållet i insändaren kan man anta.

Haglund har alltså blivit uppretad över innehållet i en insändare.Det är inget konstigt med det. Det är det många läsare som blir. Det konstiga är att Sven-Åke Haglund är folkvald politiker och borde föregå med gott exempel. Han har också en god portion journalistisk erfarenhet med sig i ryggsäcken och det gör det hela ännu mer obegripligt.

Så till min fråga: har Sven -Åke Haglund skrivit sina åsikter om Onkel Dunkel som privatperson eller som representant för Socialdemokraterna i Enköping? Var står ditt parti i den här frågan?