Greta Thunberg – den vilseförda

31 juli 2019 06:00

Allas vår ”klimatapostel” Greta Thunberg har varit i Paris och pratat inför nationalförsamlingen. Många ledamöter bojkottade Gretas tal, något som tyder på både mod och kunskap om klimatet. Greta uppmanar med envishet att vi skall lyssna till forskarna.

Det skall vi göra. De som kan något om ämnet, till skillnad från Greta, anser att klimathysterin är helt överdriven. De vetenskapliga rapporterna som ligger till grund för FNs klimatpanel till exempel. Där kan man läsa att klimatkänsligheten, jordens uppvärmning som följd av en teoretisk fördubbling av koldioxidhalten, ligger mellan 1 och 2,5 grader enligt AR5 (5:e utgåvan av vetenskapliga rapporter).

Med nuvarande ökningstakt av koldioxidhalten i atmosfären tar det drygt 200 år, så någon reell fara föreligger inte. En dryg grad, max 2,5, på drygt 200 år! Vetenskapen är kristallklar, men trots detta vantolkas detta av politiskt tillsatta mötesdeltagare, till exempel i Paris 2015. Det är bara att beklaga. Dessutom har många av de politiska ledarna i Europa lurats till meningslösa investeringar i klimathotens tecken. Beklagligt!

I Italien har en grupp på cirka 200 forskare i Rom 17 juni 2019, gjort ett uttalande, ställt till bl.a. Italiens president och regeringen, där de går emot klimathysterin. Det finns ingen vetenskaplig grund för detta skriver de! Rapporten är omfattande och pedagogiskt skriven.

Sverige förblir en ankdamm vad gäller klimatdebatt. Fakta förtigs, och de officiella företrädarna för svenska klimatpolitiken talar med kluvna tungor. Vår finansminister Magdalena Andersson fördömer att vi skall flyga, men flög själv till Gotland! Aftonbladets Anders Lindberg hävdar likaså att man inte skall flyga, men flög själv med familjen till sydligare breddgrader. Han blev ertappad på Arlanda med fingrarna i syltburken. De som predikar flygskam tror uppenbarligen inte själva på det de säger.

Men det finns glädjeämnen också. Sveriges proffs på klimatområdet. Professor Lennart Bengtsson, har givit ut en faktaspäckad bok med titeln ”Vad händer med klimatet?” och civilingenjören från Chalmers, Elsa Widding, har gett ut boken ”Klimatkarusellen”. Inte mycket i dessa böcker stöder Greta Thunbergs katastrofteorier.

Nu när sanningen om klimatlurendrejeriet börjar krypa fram kommer det att bli tufft för många. Dels för de politiker som svalt budskapet om klimatkatastrofen utan att kunna eller vilja ifrågasätta detta. Dels för de makthavare på Sveriges Radio, till exempel ”vetenskapsredaktionen” i Uppsala, som via program som ”Kossornas planet” och annat trams, tvingat på svenskarna en felaktig uppfattning. Dels alla chefredaktörer på de stora tidningarna som konsekvent spärrat ut kunskapsbaserade artiklar som ifrågasatt klimathysterin.

Vi går en spännande höst till mötes. Gretas klimatstrejker till trots så kommer nog sanningen och vetenskapen att segra. Då visar det sig att Kejsaren är naken. Våra ungdomar skall utbilda sig i stället för att demonstrera mot påhittade klimathot!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wohrne, Bålsta