Insändare Rädda naturen! Vi tror alla har haft den här känslan när man har druckit en petflaska vatten och sen inte orkar kasta flaskan och bara lämnar den på marken så tänker man ”det är bara en flaska. Det gör väl inget?”

Men det stämmer inte! Allt vi gör, både gott som ont, påverkar naturen. Vet du hur mycket plast som hamnar i havet varje år? Det är ungefär 5-13 miljoner ton plast och år 2020 tror forskarna att det kommer vara mer plast än fisk i havet. Just nu är 5 procent av havet plast och det är förfärligt.

Djur dör för att vi är lata, djuren är dom som får betala priset för att vi inte orkar Vi påverkar djuren och dom påverkar oss, inte ens vi skulle funnits om djur inte existerat så varför behandlar vi dem så dåligt, vi ska behandla dem som gudar för att de var det som gjorde så att vi finns idag och tänk på alla fiskar där nere som dör för att det är för mycket plast.

Varenda liten sak räknas som till exempel att kasta sitt skräp på marken, åka bil när man kan cykla och att äta kött istället för grönsaker för forskare visar på att många äter för mycket kött och det påverkar miljön, därför tycker vi att man ska minska på köttätandet för då minskar koldioxidutsläppen vilket är en anledning till global uppvärmning.

Så om vi minskar köttätandet så kan vi minska risken för att glaciärerna smälter. Vill inte du att dina släktingar ska få leva bra? Eller du kanske vill att dina släktingar ska leva i ett helt förstört land?

Klimatet är i en kris, glaciärer smälter och det kommer att göra en översvämning på grund av att vi inte tar vårt ansvar och gör något. Vi hoppas att ni som läser detta tar till er och kommer att göra allt ni kan för att rädda naturen. Så tänk på klimatet och alla djur så rädda naturen nu!