Alla pratar med SD, ingen samverkar

28 januari 2017 06:00

Efter moderatledningens utspel om att hantera SD:s utskottsledamöter som alla andra, så har journalistkåren och vänstern gått i spinn.

Syftet med utspelet är att man från moderat håll, vill respektera det valresultat som svenska folket levererat och därmed hantera dess representanter i riksdagen med samma respekt. Man har sagt att man vill ha en gemensam alliansbudget och om SD bifaller den, så ska man fälla regeringen. Det föreslog jag i ett blogginlägg för sex månader sedan, då jag upplever regeringens näringslivspolitik som direkt samhällsfarlig.

Moderatledningen har också sagt att man inte kan tänka sig en samverkan, men att prata med SD. Inte för att kompromissa om sin egen politik, utan för att veta var de står. Jag är övertygad om att samtalen inom alliansledningen varit många och kommer så vara även fortsättningsvis.

I Enköpings pratar alla partier med SD, men inget parti samverkar. För att det inte ska råda något tvivel om vad Enköpingsmoderaterna tycker, så vill jag klargöra att Moderaterna under min tid som kommunalrådskandidat inte kommer samverka med SD.

Orsaken är flera, dels att vi inte alls delar värdegrunden när det gäller medmänniskor. Dels anser vi att SD på de ekonomiska frågorna ligger till vänster om Socialdemokraterna.

Slutligen anser vi att SD i Enköping, har sådana politiska brister när det gäller debatt och budget, trots att de toppstyrs från länsnivå att det i längden skulle vara helt ohållbart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingvar Smedlund (M)