SD och styret sviker de äldre

Enköpings kommun 23 oktober 2019 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverigedemokraterna i Enköping bekänner nu färg när de återkommande stöder det moderat- och centerledda politiska styrets indragningar. Senast i raden är beslutet att ta bort personalen från flera av de populära och hälsofrämjande träffpunkterna, som främst drabbar boenden utanför Enköpings tätort. 

Förslaget röstades igenom i Vård- och omsorgsnämnden av Moderaterna, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet - med stöd av just Sverigedemokraterna. 

Beslutet ligger fast trots förvirringen kring ordföranden Bitte Myrsells (M) påståenden om att pensionärsorganisationerna är beredda att ta över. 

 

Vill man påverka sina lokala politiker, eller vilka som ska styra kommunen, är det bra att veta vilka partier som är ansvariga för vad.  

Nystart Enköping röstade emot indragningen och vi reserverade oss mot beslutet. Vi anser att träffpunkterna är en hälsofrämjande verksamhet som långsiktigt dessutom kan innebära en ekonomisk besparing. 

Även den uppskattade tjänsten som äldreombudsman verkar vara på väg att dras in. Också i den frågan har de styrande partierna valt att runda det kommunala pensionärsrådet. 

 

När äldreombudsmannen nyligen diskuterades i fullmäktige dök det upp en uppgift om att Vård- och omsorgsnämnden föreslås ta bort även den, trots finansiering från kommunstyrelsen.  Nystart Enköping vill ha tjänsten kvar, vi anser att den är en bra röst för många äldre. Därför yrkade Nystart på att frågan skulle bordläggas för att tas upp vid ett senare tillfälle när frågetecknen rätats ut.  

Nystarts bordläggning gick igenom trots motstånd från större delen av det politiska styret (M+C+L+KD+MP) och Sverigedemokraterna. 

Står dessa partier bakom även denna indragning för våra äldre? Nystart Enköping gör det inte! 

Anders Wikman, gruppledare Nystart Enköping
Kim Jämsä, ledamot vård- och omsorgsnämnden, Nystart Enköping
Anne-Marie Lindström, ersättare vård- och omsorgsnämnden, Nystart Enköping

Ämnen du kan följa
Läs mer
Politik

Regeringen lovar bredare testning

Brott & Straff

Iran släpper fängslad amerikan

Konflikter, krig & terrorism

Minnesstund för George Floyd i Minneapolis

Brott & Straff

Ny demonstration – Malmöborna börjar samlas

Brott & Straff

Demonstrationen i Malmö fortsätter

Visa fler