Malin fick leva turnéliv med Pernilla

Pernilla Wahlgren var Malin Anderssons stora idol. I slutet av augusti 1986 gick hennes dröm om en träff med idolen i uppfyllelse.

Bålsta 16 oktober 2019 11:00

17-åringen från Bålsta fick för en dag leva turnéliv med Pernilla Wahlgren. 

Tidningen Expressen sammanförde de båda flickorna när Pernillas turnébuss rullade in framför Gränby Folkets Park. Malin hade redan sett fyra konserter på de två turnéer som Pernilla dittills hade hunnit med men detta möte blev förstås något utöver det vanliga  - en hel dag tillsammans med Pernilla, bröderna Ingrosso och resten av turnégänget.

– Det ska bli så spännande. Jag har alltid undrat vad de gör före konserterna, på eftermiddagarna och så, skriver Malin på EP:reporterns block.

Malin är nämligen gravt hörselskadad och konverserar helst i skrift även om hon kan läsa på läpparna och tala själv. Hörselskadan innebär dock att Malin inte kan höra sin idols sång. Men hon berättar att om volymen bara är tillräckligt hög kan hon "höra" med kroppen.

Dagen blir precis så fantastisk som Malin hoppats på. Först får hon komma in i turnébussen, där Pernilla och hennes gäng sitter och tittar på video.  Pernilla själv växlar mellan filmen och att sminka sig inför det kommande uppträdandet.

Senare lotsas Malin in bakom scenen och får ett stort gult klistermärke med orden "Guest pass" på jackan. Med hjälp av det får hon sedan röra sig fritt både bakom och framför scenen.

När konserten är över får Malin åka med Pernilla och de andra i turnébussen till Stockholm. Där skiljs EP:s vägar från den uppspelta 17-åringen.

–  Det här kommer att bli nåt att berätta om för kompisarna i Bålsta, skriver Malin på blocket innan hon försvinner bort med Pernilla.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anette Östlund

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Enköping

Så blev årets digitala Måndagskväll

Kultur och Nöje

William Spetz: Jag är en amöba på fritiden

Musik

Ringo firade 80 online

Film

Scorsese gör film om New York Dolls frontman

Kultur och Nöje

Darin om allsången: Lite skakig

Visa fler