"Vi borde uppmärksamma skolan varje dag"

Under tisdagen firades Skolans dag. Skolpolitikern Solweig Eklund (S) skuggade läraren Ann-Helen Ardehed på Enöglaskolan.

Enköpings kommun 10 september 2019 17:00

Samtidigt som riksdagen samlas för ett nytt arbetsår vill Lärarnas Riksförbund uppmärksamma sina medlemmars arbetsplats, skolan, med Skolans dag. Lärarfacket hoppas att den speciella dagen ska förmå riksdagspartierna att prioritera skolan.

På Enöglaskolan i Enköping gick Solweig Eklund, vice ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, i läraren Ann-Helen Ardeheds skugga under Skolans dag.

Solweig Eklund var med under matematiklektioner samt mentorstid med värdegrund för årskurs åtta under dagen.

– Jag tyckte att det var trevligt att se elevernas engagemang och energi. De visar väldigt stort intresse och det var roligt att se, berättar Solweig Eklund om sina intryck från matematiklektionerna.

Hon berättar att hon tycker att lärarskuggningen är ett bra sätt för henne som skolpolitiker att få en inblick i skolans värld. Ann-Helen Ardehed är inne på sitt 25:e år i läraryrket.

– Jag älskar mitt jobb. Det är helt utmattande. Det suger musten ur en och samtidigt är det en fantastisk förmån. Snacka om att göra skillnad! säger Ann-Helen Ardehed.

Tidningen besöker lärarskuggningen under början av värdegrundslektionen i årskurs åtta. Diskussionen handlar om skolmaten och om läromedel.

– Nu har ni en skolpolitiker här. Passa på att fråga henne. När ni frågar varför ni inte har nya böcker brukar jag säga att det är för att vi inte har pengar till det, säger Ann-Helen Ardehed och börjar en diskussion om läromedelsanslag i gruppen.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo

Ämnen du kan följa
skola
Enköpings kommun

Historiskt beslut om nytt gymnasium

Enköpings kommun

Domstol ändrar skolors städkrav

Enköpings kommun

Nu ska beslut tas om gymnasiet.

Läs mer
Krönika

Det finns faktiskt svenskar som är dumma i huvet

Enköping

Så ska studenten firas – trots corona

Enköping

Ta en tur inne i den nya Kunskapsskolan

Enköping

Förskolorna räddar många feriejobb

Skola och utbildning

Oklart om vem som ska få svenskundervisning

Visa fler