Den årliga boccian har fyllt 45.

Den årliga bocciaturneringen är en fin tradition som inleddes för 45 år sedan. DHR, Centerkvinnorna och Centerpartiet möttes den sista söndagen i augusti i Sommarro, Bre.

Bredsand 11 oktober 2019 10:30

Centerkvinnornas dåvarande ordförande Berit Bergman kontaktade C-avdelningen i Enköping Vårfrukyrka och ordförande Arne Wallén, den frågan blev upptakten till en årlig tradition. Undertecknad har hållit i den årliga taktpinnen sedan 1994, vilket nu är 25 år.

Ett 20- tal medlemmar från både DHR, Centerkvinnorna, Centerpartiet i Enköping hade samlats denna sensommardag. En skön bris och solen som tittade fram då och då samtidigt som molnen svepte förbi bidrog självklart till den trevliga atmosfären.

När spelet kom igång så mötte alla lag alla, totalt fyra lag. Kenneth Andersson ansvarade för sekretariatet. I A Tiihonen och Elsie Bodin var domare på respektive bocciabana.

DHR lag 1 vann och på andra plats kom Centerpartiet lag 2. Vandringspokalen som varit i Centerkvinnornas innehav i ett år kommer efter denna vinst att överlämnas till DHR efter inskription under oktober månad.

Serveringspersonal med Lars Olsson i spetsen hade även i år dukat upp med fint kaffebord. När spelet var över bjöds kaffe, gobit och tårta. Under kaffet informerade Ulrika Ornbrant om dagsaktuella frågor. En frågestund med många lokala spörsmål ventilerades och en del medskick till politikerna fick avsluta eftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Monica Hallgren

Ämnen du kan följa
Läs mer
Enköping

Beslut om extra stöd till föreningslivet

Enköping

Löftet: "Ingen förening ska drabbas negativt"

Insändare

Träffpunkter och bidrag kan räddas

Enköping

Föreningslivet får vänta på stödinsatser.

Föreningsliv

Enavandrarna går i alla väder

Visa fler