Äntligen seger för ESK-damerna

ESK:s damer bröt sin dystra förlustsvit efter seger med klara 6-1 mot Gustafs IK. Men ändå står det klart att laget degraderas.

Gustafs 14 september 2019 21:01

Bortamatchen mot superjumbon Gustafs IK blev till slut en enkel seger i underkant för ESK. Även att det stod 1-1 i paus.
– Det var väl en ganska förväntad matchbild. Det var spel mot ett mål vill jag påstå. Vi förde spelet, men var ganska slarviga i avgörande lägen i första halvlek, säger ESK-tränaren Tomas Karlsson.
ESK tog dock ledningen genom Tova Skansfelt, efter en elegant chipp över målvakten. Men istället för utökad ledning innan paus så blev det hastigt och mindre lustigt 1-1 på straff.
– Vi pratade i paus om att försöka spela metodiskt och ta det lite lugnare. Och efter paus tryckte vi på ordentligt och då rullade det också på. Vi malde ned dem kan man säga, säger Tomas Karlsson.
Tova Skansfelt var ordentigt i måltagen och gjorde ytterligare två mål. Ytterligare tre spelare klev in i målprotokollet i form av Elvira Gustafsson, Rebecka Hemlin och Stina Roswall.
– Tova gjorde en fantastiskt bra match. Man har väntat lite på att det skulle släppa för henne, och idag fick hon det utrymme som hon behöver, säger Tomas Karlsson.
Segern till trots så är ESK chans till nytt kontrakt mindre än minimal. Med två matcher kvar har man sex poäng upp till säker mark och dessutom över 30 mål att ta ifatt. Omöjligt som alla säkert förstår.
– Det var ändå glada miner över segern. Nu gäller det att avsluta snyggt hemma mot Sollentuna och mot Sandviken borta i sista matchen. Segern mot Gustafs kanske ändå ger lite luft under vingarna och självförtroende, säger Tomas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Förbundet utreder Fanna BK

Sport

Fotbollssommar eller inte – i dag tas beslutet

Sport

Virtuell publik när Mortensen räddade poäng

Sport

ÖSK startar damverksamhet

Sport

Klartecken för Serie A-fotbollen

Visa fler