Anton Lindblom valde Västerås/Irsta

Anton Lindblom lämnar EHF. Nästa säsong kommer han representera Västerås/Irsta i allsvenskan.

Enköping 4 april 2020 06:00

Många klubbar ryckte i Enköpings HF:s succéman, 18-årige Anton Lindblom, inför den kommande säsongen. Det blev Västerås/Irsta som gick vinnande ur den striden.

– Det var flera klubbar från handbollsligan och allsvenskan som hörde av sig, avslöjar Lindblom.

Han har trots sin unga ålder spelat i EHF i många år.

– Jag har spelat i EHF sedan jag var fem år och jag har verkligen trivts otroligt bra men jag kände att det var dags för ett miljöombyte för att kunna få rätt utveckling i min fortsatta karriär, säger Lindblom och fortsätter:

– Västerås/Irsta passar perfekt, jag har nyligen gått ur skolan och nu kan jag bo kvar hemma i Enköping, det känns tryggt. Sedan hade vi liknande syn på min roll, det var en av anledningarna att jag valde dem. Jag vill vara en spelare som tar ansvar och bidrar offensivt, sedan behöver jag utveckla fysiken för att bli bättre i försvarsspelet.

– Anton är en av regionens största talanger. En riktigt fin värvning, vi har haft bra koll på honom i flera år och vi blev imponerade av honom när vi mötte Enköping under säsongen, säger Västerås/Irsta:s sportchef Andreas Bamberg till VLT.

 Anton gjorde en riktigt stark säsong i EHF och öste in mängder av mål.

– Vi kom som nykomlingar till division 1 och kände att jag växte in i spelet ju längre säsongen gick. Så det var godkänt, säger han.

De flesta som såg hans framfart skulle nog säga att det var mer än godkänt. Säsongen tog dock slut väldigt abrupt.

– Kändes riktigt trist, tror vi hade haft en bra chans i kvalet till allsvenskan och få spela inför fullsatta läktare i Idrottshuset, menar han.

Och det var inte bara det allsvenska kvalet som frös inne. Även steg 4 i JSM ställdes in.

– Var riktigt tungt, vi är ett härligt kompisgäng som spelat ihop i många år och alltid hållit ihop. Det här var sista chansen att spela tillsammans, jag är säker på att vi kunnat ta oss till SM-slutspelet i Uppsala. När dessutom ett av våra pojklag också gått dit hade det kunnat bli en riktig fest med många från Enköping på läktarna, det är väldigt tråkigt, säger han.

Hans kontrakt med Västerås/Irsta gäller från juni.

– Vi får se vad som händer fram till dess, Enköping har uppehåll nu och jag ska till Västerås i veckan för lite tester och samtal med sportchef och tränare i Västerås/Irsta. Det kan bli att jag börjar köra med dem lite tidigare. Jag har redan börjat på gym för att bygga upp fysiken, avslutar Anton Lindblom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Hallman

Ämnen du kan följa
Läs mer
Handboll

Så ska EHF-talangen ta nästa steg

Handboll

Här är EHF-damernas nya tränarstab

Handboll

Hon blir spelande tränare i Enköping

Sport

Wislander lämnar Redbergslid efter schism

Sport

Stjärnor stoppas från Axnérs premiärläger

Visa fler