Kulladamer på företagsbesök i Örsundsbro

Höstsäsongen för damerna i Kulla hem och samhälle är igång och inleddes med ett besök på familjeföretaget Ramex i Örsundsbro.

Örsundsbro 16 oktober 2019 10:00

Ramex är ett av många familjeföretag på orten. De tillverkar allt från anslagstavlor, låsbara anslagskåp och konsthyllor till väggabsorbenter, AV-inredningar och hissbara skrivtavlor för hörsalar. Familjeföretaget Ramextavlan bildades 1962 av Uno och Vera Pettersson. Fast egentligen började allt mycket tidigare.

– Min pappa Uno Pettersson hade en snickerifabrik redan 1945. Då tillverkades köksinredningar. Han fick en förfrågan om att göra anslagstavlor till främst skolor, berättar dottern Anita Petterson, som tillsammans med maken Sölwe och barnen driver företaget. 

Efterfrågan på anslagstavlor ökade, den första källarlokalen blev för liten, en mindre snickerifabrik byggdes, men även den blev för trång. 1968 byggdes en ny snickerifabrik på industriområdet i Örsundsbro. Nu gick leveranser av anslagstavlor också till sjukhus, kontor, kommuner och till återförsäljare i hela Sverige.

Efter en svacka i orderingången i början på 1970-talet vände konjunkturen och 1976 var byggnationen av den nuvarande snickerifabriken på 600 kvadratmeter på Torslundavägen färdig för inflyttning. 

1982 ändrades namnet till AB Ramex och Sölwe Pettersson tog över som vd. Famijleföretaget har i dag 18 anställda och en omsättning på 20 miljoner.

– Men lokalerna blev återigen för små och har nu byggts om inte mindre än sju gånger och allt i egen regi, berättar Sölwe och visar de intresserade kulladamerna runt i fabriken innan det blir dags för kaffe och hembakat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Enköping

Se 150-åringen lyftas lyftas bort

Enköping

Dyrare förskolebygge ger konsekvenser

Örsundsbro

Vi vandrar med varandra i coronatider

Fastighetsaffärer

Fastigheten på postadress Gäddvägen 14 i Enköping har bytt ägare

Fastighetsaffärer

113 kvadratmeter stort hus i Enköping sålt till nya ägare

Visa fler