ESK föll med uddamålet i Mora

ESK hade vittring på poäng borta mot Mora. Men till slut blev det noll. Bättre var att de värsta konkurrenterna också föll.

Mora kommun 14 september 2019 21:07

3-2 vann dalkarlarna med i lördagens match mot ESK.
– Det var ingen bra fotbollsmatch. Det var otroligt mycket tekniska misstag av båda lagen. Men i slutändan är de lite hungrigare än vad vi är. De låter mycket och kör på och får matchen lite dit de vill. Vi körde också på, men det tog lite för lång tid i besluten. När vi skulle pressa, flytta över eller spela bollen. Vad det sedan beror på kan man vända och vrida på i all evighet, säger ESK-tränaren Martin Andersson.
Mora gick fram till 2-0 i första halvlek innan ESK först reducerade genom Mohammed Ibrahim, och sedan också kvitterade i upptakten av andra halvlek genom Kevin Pacha. Men kvitteringsglädjen blev kortvarig.
– Någonstans där känns det som att vi kanske är på väg att ta över matchen, men sedan åker vi på en onödig kontring och de gör mål, säger Martin Andersson.
– Men vi kände väl att det inte var någon fara, det var inte klart på långa vägar och det var farligt hela tiden åt bägge håll. Det märktes att det var två lag som haft en väldigt tung säsong. Det var väldigt bräckligt åt båda håll. Rena rama lotteriet kan man säga, fortsätter han.
ESK hade en del kvitteringslägen, och Mora kunde också utökat sin ledning men matchen slutade 3-2 i hemmafavör.
ESK fick också med sig en avstängning på Carl Söderberg som fick rött kort, och dessutom en skada på Pontus Lundén.
– Lundén åkte på en låsning i ryggen på uppvärmningen så han fick kliva av redan då. Dessutom var Alex Persson förkyld, men åkte ändå med och hoppade in sista 20 minuterna, säger ESK-tränaren.
Mer positivt för ESK var att konkurrenterna kring de negativa strecken Valbo, Gute och Sundbyberg också förlorade sina matcher.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Klartecken för lokala fotbollen

Sport

Infantino: Applådera protesterna i Bundesliga

Sport

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Sport

Djurgården först ut – så startar allsvenskan

Sport

Norskan lämnar svenskklubben Wolfsburg

Visa fler