Bilforum byter namn till Aros Auto Enköping

ANNONS. Efter samgående med Aros Auto i Västerås byter bilhandlaren i Enköping namn. Även om det blir ett nytt namn på fasaden, kommer det fortsatt att vara samma atmosfär och personliga bemötande hos den lokala återförsäljaren.

6 februari 2019 15:34

– Vårt samgående med Aros Auto i Västerås gör att vi blir starkare tillsammans. I likhet med Bilforum är Aros Auto i grunden ett familjeföretag, där hela tiden omsorgen om kunder och personal varit i fokus. Jag kommer som platschef i Enköping även fortsatt vara delägare i det nya Aros Auto Enköping. Det blir nytt namn på fasaden, men vi kommer fortsatt ha samma hjärta och engagemang för våra kunder och lokalsamhället i Enköping. Vi är många som arbetat här länge, och det har vi ju gjort för att vi uppskattar arbetet och atmosfären här i hallen. Den varma positiva atmosfären kommer vi värna om lika mycket i framtiden, berättar Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto Enköping.

Vad blir skillnaden för kunden i och med det nya samarbetet med Aros Auto?
– Aros Auto i Västerås är en av de återförsäljare som servat och sålt Kia längst av alla i landet. Dessutom är de en av Sveriges största Kia-återförsäljare. Det är en trygghet för alla kunder att veta om det. För oss i Enköping ger det här flera fördelar, exempelvis tillför de en utökad expertis på servicesidan med plåtslageri, lackering och glasreparation i huset. För kunden blir det ännu lättare att äga bil hos Aros Auto Enköping i framtiden. Det räcker med en kontakt för alla typer av reparation, service, däckhotell med mera. Även vad gäller försäljningssidan kommer vi kunna dra nytta av deras långa erfarenhet som återförsäljare till Kia. Tack vare att vi nu fokuserar på två bilmärken, Subaru och Kia, så kommer vi även ha än mer tid till er kunder, förklarar Lars vidare.

 

Hur ser då den nya parten Aros Auto Västerås på samgåendet? I ledande ställning i företaget sitter bröderna Andreas och Samuel Egnesund. Andreas berättar mer om bakgrunden och den gemensamma framtiden.
   – Det är vår pappa Bengt som startade firman 1983, då som en enmansverkstad. Från 1989 under namnet Aros Auto som sedan dess växt undan för undan, där basen hela tiden har varit vårt kunnande på servicesidan. En viktig händelse var 2002 då en grupp av finklädda herrar från Kia Sveriges huvudkontor kom in på vår verkstad. De hade då haft problem med kundnöjdheten hos de verkstäder som de arbetade med i regionen. När de frågat runt hade många rekommenderat oss, så därför fick vi frågan om vi ville börja serva Kia. Ett halvår senare kom de tillbaka för att fråga om vi inte ville bli en återförsäljare också. Då tog vi klivet, från början med en bilhall som låg separat. När sedan Kia Ceed med 7-årsgarantin kom så har vi haft en väldigt positiv utveckling. I dag är vi 40 anställda i Västerås och ser att vi tillsammans med gänget i Enköping blir ännu starkare tillsammans, säger Andreas Egnesund, servicemarknadschef Aros Auto i Västerås.
   – Jag tror det är viktigt att vi har grundläggande lika värderingar som Bilforum i Enköping. Det att vara en pålitlig långsiktig aktör som kunder kan vända sig till oavsett vad gäller. För oss är det viktigt att alltid kunna hjälpa kunden med allt. Säg vad du vill göra, vi löser det. Det har varit litet av ledande ordet för oss. Vi ser att kombinationen av oss och Bilforum i Enköping passar väldigt bra ihop. Vi har båda ett långsiktigt tänk, med familjeföretagens värderingar och att vi kan vara en språngbräda tillsammans, fyller Samuel Egnesund i.

–  Jag är helt enig med Andreas och Samuel, säger Lars Hillerstig. För oss i Enköping känns det även spännande med kombinationen av Subaru och Kia. När det gäller Subaru är det goda andrahandsvärdet något som inte alla har koll på. Här visar undersökningar att Subaru har en av marknadens allra bästa andrahandsvärden, vilket även bekräftades i en internationell undersökning (från Automative Lease Guide) där Subaru efter tre år hade bäst andrahandsvärde av alla bilmärken. Det är även glädjande att Vi Bilägares stora undersökning visar att Subaru är det bilmärke som har flest nöjda bilägare.

Vad är då på gång framöver i bilhallen i Enköping?
– För de som ännu inte upptäckt det rekommenderar vi att ni provkör nya Kia e-Niro som inte släpper ut någon CO2 alls och räknas som klimatbonusbil (du får en klimatbonus på 60 000 kr). Bilen utsågs också till Årets familjebil 2018 av tidningen Motorföraren, som lyfte fram att det är en elbil som fungerar bra även för familjers vardag. På gång in till bilhallen är även nya Kia Soul EV. Sedan ser vi även att nya ägandeformer för privatbilar ökar. Fler och fler blir nyfikna på privatleasing, det är en lösning som passar allt fler. Vi ser otroligt positivt på framtiden och välkomnar alla kunder, gamla som nya, för att se alla nyheter, nyinkommet på begagnatsidan eller bara ta en pratstund över en kopp kaffe, säger Lars Hillerstig, platschef på Aros Auto i Enköping/Bilforum.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
– en del av Upsala Nya Tidning

Ring: 0171 – 381 20

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa