Ackes Färgcenter är en institution i Enköping för både hemmafixare och hantverkare. Butiken startades 1977 av Stig "Acke" Ahlqvist 1977 som drev butiken fram till 2000 då Tobbe Rosling gick in som delägare och vd. I likhet med många andra på Ackes har Tobbe arbetat länge i butiken.
   – Jag har varit med sedan 1986, då låg vår butik på Rådmansgatan. 2001 flyttade vi till  Vagnsgatan med mer ändamålsenliga lokaler. Det har även möjliggjort att vi kunnat ge bättre service till yrkesmålarna, berättar Tobbe.
   – En annan stor förändring är det ökade inredningsintresset, fyller Linda Enström i. När produkter visas upp på inredningsbloggar och i tv-program märker vi genast av ett ökat intresse. Sedan har vi upptäckt att alla kunder inte känner till vårt stora kunnande inom inredning här på Ackes. Vi är inte bara experter på färg, golv och tapet utan kan ge råd hur du ska inreda ditt hem.

En förlängning av den inredningskunskap som finns hos Ackes Färgcenters är deras tjänst Stilhjälpen.
   – Vi kan hjälpa kunder med allt från det lilla barnrummet till att ge inredningsråd inför renovering av ett helt hus. Idén är då att hitta en genomgående stil så att det inte blir för spretigt. Ofta gör vi ett hembesök, men det går även bra att kunden tar med sig bilder på sitt hem och att vi går igenom det i butiken. Vi gör en behovsanalys och de berättar vilken stil de vill ha och sedan återkommer jag med olika förslag i en så kallad moodboard. Mitt jobb som inredare innebär ofta att få kunderna att våga tänka lite nytt, berättar Linda Enström, inredare på Ackes Färgcenter.

För att lyfta aktuella trender och vad som kommer 2019 bjuder Ackes Färgcenter in kunder till en inspirationskväll den 27:e februari.
   – Det blir en helkväll med inredningstips och nya trender tillsammans med våra leverantörer som Sandberg och Nordsjö. Dessutom gästas vi av Nathalie från bloggduon Babes in Boyland som inspirerar  med sina vackra inredningsbilder. Det känns jättekul att få ge denna kväll till våra kunder, berättar Linda.

Kan du ge oss litet försmak av de trender ni kommer berätta om på inspirationskvällen?
   – Vi ser att trenden går bort från vitt-vitt till mer av varmare och mörkare kulörer. Det syns också i 2019 års trendfärg som vi berättar mer om den 27:e. Sedan finns det en tydlig trend med mer tapeter, där mönstrade tapeter som tidigare används som fondvägg nu används i ett helt rum. Våra leverantörer har även fler samarbeten bloggare, där till exempel Nordsjö tagit fram färgpalett tillsammans med influencers och Boråstapeter som tagit fram en limited edition tapetkollektion tillsammans med klädtillverkaren Kappahl och deras barnmärke Newbie.

Finns det någon trend som väcker förvåning?  
   – Det är i så fall att heltäckningsmattor börjar det komma tillbaka mer och mer. Tvärtom mot vad en del tror är det lättare att hålla rent med en ny modern heltäckningsmatta. Har du en heltäckningsmatta i ett sovrum så binder mattan dammet. Speciellt bra passar det för dig med katt, då mattan fångar upp katthåret som sedan är lätt att dammsuga upp. En annan fantastisk produkt som fått oförtjänt dåligt rykte är vinylgolv. Det är ett fantstiskt golv i kök eller hall då de är okänsliga för fukt. Dessutom mjuka och sköna att gå på. Nu går de också att lägga enkelt med en clickfunktion, berättar Tobbe.

"Har du en heltäckningsmatta i ett sovrum så binder mattan dammet. Speciellt bra passar det för dig med katt ..."

 

Hur trendkänslig är då Enköpingsborna? Tobbe och Linda berättar att de har trendkänsliga och medvetna kunder.
   – Allt fler har blivit intresserade av inredning. I dag är kunder mycket mer kunniga än för 10-20 år sedan. Samtidigt är det viktigt att tänka på att de alltid kan ställa frågor till oss. Vi kan hjälpa till med så mycket mer än många tror, och fråga gärna oss innan ni väljer färg eller tapet så undviker ni de fallgropar som finns vad gäller att renovera hemma. Vi kan upplevas som frågvisa just för att vi vill ställa alla viktiga frågor, för att kunna ge rätt svar. Vi brinner verkligen för att hjälpa till, personlig service har alltid varit vårt kännemärke här på Ackes Färgcenter, berättar Linda Enström. 

Inspirationskväll 27:e februari kl 19:00 för Ackes Färgcenters kunder. Anmälan görs via telefon till butiken. Tel: 0171- 44 11 84

♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning