– Det är svårt att veta var vi står, träningsmässigt är jag nöjd men vi har inte haft så många matcher då några blev inställda, säger tränaren Per Lygnegård och fortsätter:

– Vi har spelat rätt bra men vi har inte kunnat spela ihop någon riktig startelva ännu. Det har saknats för många under de matcher vi haft.

En stor förlust har truppen då en av EP-områdets främsta försvarare de senaste säsongerna, Johan Slättman, inte längre är kvar.

– Vi har förlorat en del toppar. Men nu är alla nyförvärv på plats, då blir det lättare att få ihop det eftersom vi har betydligt större bredd i truppen i år, säger Lygnegård.

Hittills har EIS-förvärven Eric Forslund (riktigt tongivande) och Roberth Fredriksson imponerat mest.

– Syns att de lirade en division högre förra året. De har ett bättre tempo i det de gör, menar Elvans tränare som inte vill ha någon repris på fjolåret.

– Vi vek ned oss flera matcher i fjol och fick spela med kniven på strupen ändå in mål på hösten. Det var inte roligt. Känns som vi har en helt annan attityd i år. Vi kanske inte blir i den absoluta toppen men på den övre halvan borde vi hamna.

Han tror att många lag kan vara med i toppstriden.

– Känns sjukt öppet. Brottby har varit med i toppen i flera år. Rosersberg verkar också heta, säger han.