Efter en lite trevande start av säsongen har Fanna BK kommit igång ordentligt. Nu har man skaffat sig ett bra utgångsläge inför hösten.

– Det var lite osäkert inledningsvis, och det var mycket snack om att vi tappat spelare och annat. Men vi har tagit tag i det och lyft oss, säger tränare Nichlas Norell.

Inför dagens höstpremiär mot Sollentuna har man som mål att fortsätta där man avslutade våren.

Artikelbild

| Talande. Bilden av måljubel är det många som hoppas att se i mötet mot Sollentuna.

– Jag är egentligen lite överraskad själv över att det gått så bra som det faktiskt gjort. Nu gäller det att fortsätta, framför allt på det sätt som vi avslutade mot Djursholm – det var vår bästa match hittills tycker jag.

Vad är det som fungerat så bra?

– Det är framför allt defensiven. Vi har släppt in 11 mål, alltså ett mål per match i snitt, och det får vi se som helt okej. Sedan vet vi att vi kan producera framåt – det gäller bara att få med folk i anfall, och det är en sak som vi måste jobba vidare på.

Målbilden är åtminstone helt klar. Det är uppåt som gäller.

Artikelbild

| Målskytt. Rebecca Sandbring är lagets bästa målgörare, tillika den enda spelare som saknas mot Sollentuna.

– Jag hoppas verkligen att alla känner att vi har möjligheten, att vi gett oss själva möjligheten. Med sju matcher kvar av säsongen och två poäng upp till topp känns det självklart att vi ska försöka nå kval- eller direktplats.

Första mötet blir alltså mot Sollentuna – ett lag som för närvarande ligger tio poäng bakom Fanna.

Artikelbild

| Bäst. Malin Broberg utsågs till EP-områdets bästa damspelare tidigare i sommar.

– De har redan spelat en match på hösten, så de är redan igång. Därför var det en viktig genomkörare vi fick mot Viljan i måndags (förlust 2-7). Nu gäller det att hitta tillbaka till spelet vi hade under avslutningen i våras. Vi måste ha en bra balans och försöka vara aggressiva. Sedan se upp med deras långa spel, säger Norell.

Läget i truppen är bra. Till matchen mot Sollentuna är det endast Rebecca Sandbring som saknas – hon är bortrest.

– Men det har vi vetat om länge, så det kommer inte som någon överraskning, avslutar Norell.