Spännande match om bronset för ERK

Enköpings RK kan sätta pricken över i på en stark säsong. Under lördagen spelar man allsvensk bonsmatch borta mot regerande mästarna Vänersborg. "Känns som vi har goda chanser", säger Niklas Proos.

ERK ska slåss om bronset med fjolårets mästare Vänersborg.

ERK ska slåss om bronset med fjolårets mästare Vänersborg.

Foto: Anders Hallman

Rugby2019-10-11 13:35

Inför säsongen var läget lite ovisst för en ganska ung och för nivån oprövad trupp. Månader senare står ett ERK fyllt med självförtroende redo att ta sig an en bronsmatch mot Vänersborg. Och tränare Niklas Proos har en god känsla i kroppen.

– Så är det absolut. Känns riktigt bra! Vi hade en tuff match mot Exiles i semifinalen förra lördagen, så nu får vi ta tag i det hela och lösa det och får en bra avslutning.

Vänersborg är regerande mästare, så det är en tuff utmaning som väntar ERK. Men tron på att ta med sig en bronspeng finns i laget.

– Vi har spelat bra mot Vänersborg och förlorade bara med tre poäng i serien. Vi har bättre och starkare lag nu som utvecklats under hela säsongen. Känns som vi har väldigt goda chanser att slå dem. Det är vad jag kan säga om matchen, sen är det såklart beroende på vilket lag som har dagen

Hur nöjda skulle ni varit med ett brons inför säsongen?.

– Med de förutsättningarna vi hade så skulle ett brons vara väldigt bra. Kommer vi trea och på övre halvan av serien skulle vi ha gjort en bra säsong. Nu kan vi spela om bronset med ett såpass ungt lag. Tjejerna har sett taggade ut och jag känner att det är seger som gäller. Sen är det ett steg mot en framtid som känns väldigt bra, avslutar Proos.

Matchdags

Vänersborg – Enköpings RK
Allsvenskan (bronsmatch)
Lördag 13:00, Vänersborg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!