Efter två spolierade säsonger fyllda av skador var han äntligen tillbaka. "Det ska bli jätteskönt att komma tillbaka på fotbollsplanen i seriesammanhang efter mina efterhängsna skador", var P-O Nilssons ord, samtidigt hoppades han på att få vara fri från skador.

P-O spelade med ESK under sex år, men 1984 gick han över till Lagunda AIK och division IV-spel. Det första året gick väldigt bra och P-O var en av de bästa spelarna i laget.

Men inför säsongen 1985 fick han sitt första stora problem.

I en träningsmatch mot Irsta hoppade han efter bollen, när han landade fick han ett hårt tryck mot ena knät, det small till ordentligt. Han fick bäras av planen och kände att något allvarligt hänt.

P-O besökte Enköpings Lasarett och läkarna konstaterade att ett ledband i knät gått av. Det blev omedelbart operation. Den hösten hoppade han i Lagunda och kunde börja spela igen. Men det var tungt, han var allt för otränad, sade han.

I uppladdning inför nästa säsong var oturen framme igen, i en match i februari 1986 tänjde han ut två ledband i ena foten.

P-O besökte sjukhuset, men det var inte förren han blev opererad av idrottsläkaren Jan Ekstrand som lagundaspelaren blev bra i foten. Men då var fotbollssäsongen 1986 sedan länge över.

Sedan februari det här året 1987 hade P-O kunnat träna ganska bra, och även spelat några träningsmatcher. Men med en kraftigt tejpad fot och ännu hade han långt kvar till succésäsongen 1984. Själv tyckte P-O att det fattades 20 - 30 procent till högsta kapacitet.

Trots att han var efter på träningarna trodde tränaren starkt på hans förmåga. Han hade fin snabbhet, bollkontroll samt rutin och skulle säkert bli ett starkt kort under säsongen. P-O trodde själv att han skulle förbättras avsevärt. Målsättningen var att komma igång så snabbt som möjligt och naturligtvis vara skadefri.

EP:s Ingmar Falk ställde frågan "Men om du blir allvarligt skadad igen"? På det svarade P-O att han allvarligt skulle ta en funderare på att lägga fotbollsskorna på hyllan.

Jag ringer upp P-O och frågar hur det gick?

– Jag klarade hela säsongen utan skador, svarade P-O.

Han berättar vidare att han bara spelade kvar några säsonger till.

– Jag tror jag slutade 1989 eller 1990, jag tog över gården då och med gården och barn blev det inte så mycket tid över till fotbollen. Men när jag var 35 år började jag i veteranlaget och spelade i knappt tio år, berättar han.