Efter en del missade kvalgränser har hon under våren tvivlat på sig själv. Det kan hon sluta med nu. För ett par veckor sedan blev Madelene Sagström sjua på LPGA-touren. Den här veckan visade hon med eftertryck att det inte var någon engångsföreteelse. Och nu blev det alltså ännu bättre då hon slutligen blev fyra.

Enköpingsgolfaren bjöd på kanonspel rakt igenom när LPGA-touren landat i Grand Rapids, Michigan och en härlig avslutning på 65 slag gjorde att hon slutligen hamnade på hela 14 under par.

Hon var avslutningsdagen precis lika stabil som hon varit de övriga tre rundorna.

Tre birdies på de första nio hålen gjorde att hon fanns med i toppen. Ny birdie på 14:e hålet gav hopp om en riktigt framskjuten placering innan den enda plumpen för dagen kom på 15:e hålet då hon fick räkna in en bogey.

Precis som under lördagen blev det dock en härlig birdie på 17:e och faktum är att hon hade en putt på fem, sex meter som smet precis bredvid hålet på 18:e green vilket hade inneburit en andraplats om den ramlat i koppen.

Topptrion den här veckan var Brooke Henderson som vann, två slag före Lexi Thompson och Michelle Wie. Den duon var alltså slaget före Sagström (och två andra spelare) på fjärde plats.

Inte bara i USA hade EP-områdets golfare framskjutna placeringar. Sverigetouren avgjordes i Ulricehamn och förra Enköping GK-spelaren Josefin Odenring blev femma, Bålstabon Natalie Wille kom sjua och Elsa Lundquist, Bro-Bålsta GK, kom 22:a.