Vilket engagemang, Enköping!

Ja, vad ska man säga? Man kan inte mer än konstatera att idrotten i Enköping engagerar.

Vilket engagemang. 644 nomineringar kom in till idrottsgalan!

Vilket engagemang. 644 nomineringar kom in till idrottsgalan!

Foto: Magnus Eriksson

Krönika2019-11-29 11:30

När vi tillsammans med Enköpings kommun och övriga partners började rådda med att styra ihop Enköpings första idrottsgala hade vi nog inte kunnat tro på det.

Men nu står vi här. En knapp månad har passerat sedan vi öppnade upp hemsidan för Enköpings idrottsgala och redan från start strömmade nomineringarna in från er – alla ni engagerade i den lokala idrotten. Nyhetens behag, tänkte man kanske lite för sig själv då, men ack så fel.

När möjligheterna att nominera till de elva olika kategorierna stängde under torsdagen kunde vi glatt konstatera att resultatet blev över allas förväntan. Totalt har Ni kommit in med 644 nomineringar!

Smått överväldigade tycker vi som kanske hade varit glada över hälften av dem. Men, vilket jobb Ni har gjort.

På tisdag kommer en nomineringsjury att ha en träff för att ta fram tre finalister i varje kategori från de namn och föreningar som Ni valt att nominera. Och eventuellt lägga till någon som vi kanske anser har förbisetts.

Skulle jag gissa tror jag dock att Ni som nominerat har stenkoll på den lokala sporten.

Tisdag den 17 december kommer finalisterna att presenteras under ett finalistmingel på ICE i Enköping och i samband med det också i Enköpings-Posten. Därefter kommer vi återigen att be om Er hjälp.

Det är då Ni har chansen att rösta på er favorit bland finalisterna i varje kategori. Era röster kommer sedan att räknas ihop med juryns val och en vinnare kommer att utses. Men det återkommer vi om.

För nu: stort tack för ert engagemang, Enköping!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!