ESK stärker upp i slutspurten

ESK Hockey har fått ett fint tillskott i truppen. Wilmer Lindblad ansluter på lån från Vita Hästen under resterande del av grundserien.

Wilmer Lindblad ansluter till ESK för resten av grundserien.

Wilmer Lindblad ansluter till ESK för resten av grundserien.

Foto: Anders Hallman/Vita Hästen

Ishockey2019-11-15 08:33

Den egna produkten Wilmer Lindblad, 20, kommer att spela grundseriens resterande sju matcher med ESK Hockey. Lånet har gått igenom och backen kommer att spela med ESK redan i fredagens match hemma mot Sollentuna.

Det blir den andra sejouren i ESK den här säsongen, efter att tidigare ha gjort fem matcher i moderklubben den här säsongen.

– Sedan får vi se hur det blir men tanken är att han därefter åter ansluter till Vita Hästen. Vi är tacksamma för samarbetet som varit hittills och ser fram emot att ha Wilmer i laget den närmaste månaden, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg på lagets hemsida.

I Hockeyallsvenskan och Vita Hästen – som backen gick till inför säsongen efter en lyckad tryout-period –  har det hittills blivit sex matcher för Lindblad. Speltiden har dock varit begränsad och det är en stor anledning till varför lånet nu genomförs på lite längre sikt.

– Efter samtal med Wilmer så känner vi att han behöver ha mer matchtid över tid, så vi har kommit överens om att låna ut Wilmer till Enköping över resterande del av Hockeyettans grundserie. Wilmer kommer kunna få mer speltid i Enköping och för hans egna utveckling är det viktigt, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel om lånet på klubbens hemsida.

Lindblad anslöt till Vita Hästen på ett tvåårskontrakt. Poängen har hittills uteblivit, men i ESK har det blivit ett mål och en assist på de fem matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!