Bålsta utan seger efter tre matcher

Efter fjolårets nedflyttning har inte Bålsta HC fått resultaten med sig heller i trean. Mot ett starkt Tierp kom lagets tredje raka förlust.

Bålsta HC har haft en tung start av säsongen.

Ishockey2019-10-09 16:34

Starten har varit tung. Bålsta HC har fortfarande noll poäng på sina tre inledande matcher i hockeytrean.

Efter förlust mot Österåker i premiären, förlust mot Östervåla i den andra matchen kom även en tredje nolla – den här gången i dubbel bemärkelse – när laget föll hemma mot Tierp med 6–0.

Efter att båda lagen haft chansen i powerplay i inledningen av matchen, utan att kunna dra nytta av sina överlägen, var det Tierp som slog till först och dessutom tre gånger om. Albin Säteri, Simon Olsson och Anton Lindberg såg till att gästerna hade med sig 3–o in i första periodvilan.

Bålsta stoppade blödningen bättre i andra perioden, men framåt åstadkom man inte något nätrassel. Tierp utökade istället till 4–0 och i den tredje gjorde gästerna ytterligare två mål.

BHC har därmed som enda lag i serien fortfarande noll poäng och ligger sist i tabellen. Härnäst, på fredag, väntar en ny chans till poäng när man gästar SHK Hockey i PEK-hallen i Skärplinge. Ett lag som inlett starkt och ligger trea i serien.

Matchfakta

Bålsta HC – Tierps HK
Hockeytrean
Målen: 0-1 (08:09) Albin Säteri, 0-2 (15:06) Simon Olsson, 0-3 (16:05) Anton Lindberg, 0-4 (33:21) Jonathan Persson, 0-5 (48:30) Philip Löfström, 0-6 (59:51) Albin Säteri