Tappade ledning till förlust

EHF åkte på andra raka förlusten när man mötte Tumba på bortaplan. "Tungt som fan, vi kunde ha vunnit", sa Viktor Berg Von Linde.

EHF föll borta i en tight match mot Tumba.

EHF föll borta i en tight match mot Tumba.

Foto: Anders Hallman

Handboll2019-10-28 06:00

Enköpings HF fick vända hem från matchen mot Tumba utan poäng. Detta efter att ha förlorat med 33–29 i den på förhand jämna matchen.

Och jämnt blev det. Enköping var det av de båda lagen som lyckades bäst under matchens första halva och gick till vila med tre bollars ledning, 17–14.

– Första halvlek var riktigt bra och vi satte våra lägen och var stabila bakåt, även om vi kanske det var nåt mål för mycket bakåt, säger Viktor Berg Von Linde efter matchen.

Men med en ledning inför andra hade EHF ändå en god känsla. Men den känslan höll tyvärr inte särskilt länge.

– Vi visste inför andra att de första fem minuterna skulle bli viktiga, men vi fick en dålig start och höll inte matchplanen. De kom i kapp och fick energi.

Tumbas Birk Karlsson satte tre raka mål och en stund senare var hemmalaget förbi och i ledning. Matchen hamnade sen i ett läge där det stod och vägde, men Tumba lyckades ta kommandot och höll sedan undan till en seger.

– Tungt som fan – det kändes som att vi lika gärna kunde ha vunnit det här, konstaterade Berg Von Linde.

Matchen satte punkt för en lång rad av fem matcher på bortaplan. Nästa match tar man klivet in på hemmaplan i Idrottshuset.

– Ska bli kul med hemma, äntligen. Tycker vi har gjorde det bra, men det är den sista procenten i allt vi gör som måste sitta för oss. Vi hoppas det lossnar i hemmapremiären.

Anton Lindblom blev bäste målskytt i Enköping med sina sju fullträffar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!