Pressat Eskil besegrade Enköping

Det ville sig inte för Enköpings HF som under lördagseftermiddagen förlorade mot bottenlaget HK Eskil.

Enköping kämpade men tog aldrig ikapp Eskils ledning.

Enköping kämpade men tog aldrig ikapp Eskils ledning.

Foto: Erik Appelqvist

Handboll2019-11-30 19:00

Enköpings HF ställdes under lördagen mot HK Eskil, som krigar för att hålla sig kvar i division 1 norra. Matchen, som var relativt målfattig, blev till slut en 23–21-förlust.

– Vi skapar många lägen, men missar många också, säger EHF:s tränaren Anders Skogäng.

Matchen var egentligen aldrig bra för Enköpings del. Eskil kunde tidigt i den första halvleken dra ifrån och EHF tvingades jaga för att hålla sig kvar i matchen. I halvtid hade gästerna en fyramålsledning och mer eller mindre kontroll på matchen.

– Det var rörigt, dålig kommunikation och vi var inte överens om hur vi skulle lösa spelet. Det är väl lite synd att det går upp i fyra bollar, vi försökte spela ikapp oss genom kontringar och kom till flera lägen. Men då bränner vi ett antal av dem och det går ju inte att göra så mycket åt, säger Skogäng.

Även i den andra halvleken hade EHF svårt att komma igång. Man var lite ivriga att ta ikapp avståndet och istället kunde Eskil ta kommandot ytterligare och göra flera mål i rad, samtidigt som deras målvakt Magnus Thyrell storspelade. Enköpings målvakt Hampus Wallin gjorde också han en fin insats och var en av anledningarna till att EHF kunde knappa in en aning.

– Sedan har de också tur med returerna. Även om Hampus räddar så går bollen rätt ut till dem igen och de kan fortsätta. Jag vet inte riktigt varför det blev så, men vi kanske inte var tillräckligt på hugget. Deras spelare var duktiga på att ta vara på dem chanserna, säger Skogäng.

Vad säger du om målvakternas match?

– Jag vet inte... det var två duktiga målvakter, kombinerat med två lag som var dåliga på att avsluta. Med det sagt vill jag inte ta något från målvaktsprestationerna, de gjorde det bra, svarar Skogäng.

EHF försökte att spela ikapp och man kom närmare, men i slutändan var Eskil lite mer effektiva. Enköpings fortsatte att skapa chanser men man fortsatte också att missa och det kunde gå två-tre anfall per mål för hemmalagets del. EHF blev märkbart mer irriterade ju längre matchen löd och det var hätsk stämning på planen. I slutändan lyckades Eskil hålla undan och vinna med 23–21.

Trots förlusten är Enköpings fortfarande med i kampen om kvalstrecket uppåt. Nästa helg ställs laget mot mittenkonkurrenten Nyköping, även den på hemmaplan i Idrottshuset. 

Matchfakta

Enköpings HF – HK Eskil 21–23

9–13, 12– 10

Eskils målvakt Magnus Thydell var duktig och lyckades hålla undan många av Enköpings avslut.
Eskils målvakt Magnus Thydell var duktig och lyckades hålla undan många av Enköpings avslut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!