Enköping HF:s målfest fortsatte

Enköpings HF har hittat rätt de senaste matcherna. Efter 39-28 hemma mot Silwing-Troja har laget nu gjort 115 mål på tre matcher. "Handlar om individuell skicklighet i många fall", säger Anders Skogäng.

Glada miner efter ny seger för Enköpings HF.

Glada miner efter ny seger för Enköpings HF.

Foto: Robin Widing

Handboll2019-11-23 18:12

Segertåget rullar vidare. Enköpings HF tog sin tredje raka seger hemma mot Silwing-Troja och man gjorde det tämligen enkelt till sist, utan att på något sätt övertyga under fulla 60 minuter.

– Sammanfattningsvis: det var väl ingen höjdare, konstaterade tränare Anders Skogäng efter att EHF slagit gästerna med relativt klara 39–28.

– Samtidigt gjorde vi ju återigen en jävla massa mål och det är ju skönt.

Ja, ni har verkligen imponerat offensivt de senaste matcherna. Vad är nyckeln?

– Framför allt har det att göra med individuell skicklighet hos våra spelare. Vi har flera som lyckas med sitt skytte och har en del trollgubbar där framme.

Men mitt i glädjen fanns det trots allt vissa saker som inte riktigt fungerade hos Enköping den här matchen. Även om man startade starkt och Viktor Berg Von Linde fullkomligt bombade sönder gästerna från start, så släppte man upp Silwing vid tillfällen i matchen.

– Lite besviken är man efter matchen, trots resultatet. Vi hade väl hoppats kunna lösa vissa delar i deras spel bättre än vi gjorde. Samtidigt är det svårt att vara för kritiskt när vi trots allt vann med nästan tio bollar, menade Anders Skogäng.

EHF hade en ganska trygg ledning med sju bollar i paus, men i andra kom man ut lite darrigt. Gästerna kom ut med ny och bättre fart under fötterna och lyckades hämta in försprånget till viss del. Enköping lyckades dock att hålla undan med som minst fyra bollar.

– Där fungerade det inte riktigt. Man kan säga att det var riktigt laddat med ammunition i hölstren, men vi hittade inte rätt när vi tog skott. Men vi fick lite ordning på det eftersom när vi bytte in lite spelare. Det blev tryggare ju längre halvleken gick.

Enköping kunde till sist dra ifrån igen och öka marginalen. Bland annat kom Gustaf Odeheim till sin rätta i anfallspelet under andra halvleken och unge Filip Eriksson visade att framtiden ser bra ut.

– Sen har vi spelare som är otroligt viktiga för oss, som Filip Tapper. Tyvärr dras han med en skada i armen så han skulle bara spela försvar den här matchen. Nu gick det illa ändå och han fick en ny smäll.

I och med de 39 nya målen så har EHF ett imponerande facit om man ser till de tre sista matcherna. Totalt har laget gjort 115 mål – ett snitt på över 38 i varje match.

Bäste målskytt i matchen blev Viktor Berg Von Linde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!