EHF möter Täby i en tuff bortamatch

På onsdagskvällen åker Enköpings HF till Täby för att spela den fjärde omgången i division 1.

Gustav Odeheim åker med EHF till Täby.

Gustav Odeheim åker med EHF till Täby.

Foto: Anders Hallman

Handboll2019-10-16 15:30

EHF har haft en bra start på säsongen med två vinster och en förlust. På onsdagskvällen ställs man mot andraplacerade och obesegrade Täby HBK i en kämpig bortamatch.

– Det kommer att bli tufft, säger EHF:s tränare Anders Skogäng och fortsätter:

– Det finns flera aspekter som tyder på att det kommer att bli tufft. Det är alltid så när man ska spela en veckomatch ganska sent, dessutom på bortaplan.

Om EHF har haft en bra start så har Täbys varit utomordentligt bra. Stockholmslaget har tre raka vinster och självförtroende som sticker ut genom taket.

– Vi kommer att behöva sätta stopp för deras skytte. Därefter ska vi försöka utnyttja omställningar och kontringsspelet, säger Skogäng.

– Vi brukar göra mycket mål, men vi måste undvika tekniska fel och få till längre spelföljder.

Senast, mot Skuru, släppte EHF in över 30 mål. Då sa Skogäng att man ville bli stabilare bakåt mot Täby. Är det något de har hunnit kolla på?

– Absolut. Det är förstås en längre process att sätta, men vi kan redan göra småjusteringar för att förbättre vårt försvarsspel.

Hur tror du att det går ikväll?

– Det är en tuff match att sia om. Det känns som att den kan gå åt vilket håll som helst. Jag tror ändå att vi har en bra chans, men det är något vi kommer behöva jobba hårt för, svarar Skogäng.

Matchdags

Division 1 Norra

Täby HBK – Enköpings HF

Tibblehallen, Täby, 20:00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!