Sponsorer hoppar av samarbetet med Fanna

Fanna BK har drabbats av två sponsoravhopp inför kommande säsong. "Det är alltid tråkigt och allvarligt", säger klubbens ordförande Andreas Hammar.

Sponsorer har valt att hoppa av samarbetet med Fanna BK.

Sponsorer har valt att hoppa av samarbetet med Fanna BK.

Foto: Anders Forrngren

Fotboll2020-03-13 20:00

Samtidigt som Fannas ekonomi har fått ett uppsving, finns det andra saker som väckt viss turbulens inom föreningen under 2019. Under hösten uppdagades det att klubbens huvudtränare Alexander Alan testats positivt i drogtest, och han blev avstängd av föreningen. Samtidigt som kommunen satte krav på föreningen med drogtester. 
– Man kan säga att säsongen startade med ett huvudfokus på ekonomi, och bytte skepnad under hösten till något helt annat. Mycket har ställts på sin spets. Där är det viktigt att kunna sätta arbetet för hur klubben ska fungera och vara uppbyggd. Vad ska Fanna vara för en klubb? Mycket handlar om dialog, säger Andreas Hammar. 
Det finns också sponsorer som hoppat av samarbetet med klubben inför kommande säsong på grund av turbulensen, vilket också bekräftas av Andreas Hammar. 
– Vi har haft många möten med många sponsorer kring det som hänt inom föreningen. En del har valt att kliva av, och jag känner till två stycken. Men samtidigt har vi fler som fortsätter. Det är tråkigt och allvarligt om man tappar sponsorer. Men vi har också dialog med andra och vill hitta sätt att jobba vidare framåt. Precis som med alla medlemmar och aktiva, så tycker inte alla samarbetspartners lika, fortsätter han. 
Dialogen med ledare, medlemmar, aktiva och samarbetspartners är viktig för klubben tycker Andreas Hammar. 
– Vi har bildat en fotbollskommitté som har till uppgift att få till den här dialogen, med bland annat månads- eller kvartalsmöten. Vi har också inlett ett arbete om att bli diplomerad förening. Det är något som Svenska fotbollförbundet lanserat, och där man genomlyser hela klubben. Allt från stadgar, policy och ekonomi till utbildningar. När man har gått igenom den processen får man en stämpel att man har genomfört detta, säger Hammar. 
Det har även florerat en mängd rykten om de ekonomiska ersättningarna inom spelartruppen. 
– Det är en pågående diskussion vi har inom klubben. Det är inget som jag egentligen vill ta medialt innan vi har landat i ett föreningsbeslut om de bitarna. Det har florerat rykten av olika orsaker. Och vi har vi en process igång inom klubben. Där vi vill ta reda på vad det finns för fakta bakom dessa rykten. Det ingår lite i den processen. Men jag är ganska säker på att man nog förstås när något bestämts åt det ena eller andra hållet, säger Andreas Hammar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!