En återkomst nära för "Tosse"

Efter en tids skadefrånvaro finns chanser att Andreas Larsson finns med i truppen i ESK:s kanske sista match.

En nervös söndag väntar för Andreas "Tosse" Larsson och de andra i ESK.

En nervös söndag väntar för Andreas "Tosse" Larsson och de andra i ESK.

Foto: Robin Widing

Fotboll2019-10-11 09:45

Antingen kommer ESK vid tretiden på lördag eftermiddag att ha säkrat ett nytt kontrakt i division 2, eller så kommer man att få spela ett dramatiskt kval mot antingen Österåker eller Sala.

En som har missat de senaste matcherna är Andreas "Tosse" Larsson, men som nu är på bättringsvägen.

– Det känns bättre och jag har varit med lite på träningarna den senaste tiden, även om jag inte kört för fullt. Lite öm blir jag fortfarande, men det är klart bättre, säger han.

Ett uttänjt ledband i ena knät är orsaken till varför Larsson – som annars varit en klar ljuspunkt i laget under säsongen – har varit borta.

– Förhoppningsvis är det såpass bra att jag kan sitta på bänken i helgen. Planen inför idag (torsdag) är att göra hela träningen, så får vi se. Men tanken finns i alla fall på att jag ska kunna vara med på bänken, även om det kanske inte blir något spel.

Säsongen kan vara över efter matchen, eller så väntar det ett kvalspel. Allt beror på resultatet i ESK:s match och i det parallella mötet Valbo – Gute, där Valbo måste vinna.  Ett kvalspel vill ESK helst slippa efter en tung säsong.

– Klart man inte tycker det är kul, oavsett om man spelar eller inte. Det märks ju också när man kommer tillbaka i träning – tempot är lägre. Fast det är ju inte så konstigt när det gått tungt under stora delar av säsongen.

Vad tror du om söndagens match?

– Jag tror att vi grejar det, det gör jag. Killarna kommer vara extremt taggade och de kommer klara det. När det väl gäller ska vi vara bäst och det tror jag vi kommer vara. Vore ju skönt att slippa kvalet, annars blir det en lång säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!