Wärn andra junior på Novemberkåsan

Lukas Wärn från Göta MS levererade när den klassiska Novemberkåsan kördes i Eskilstuna. I ett tufft race var han en av blott 44 åkare som tog sig i mål.

Lukas Wärn kom tvåa i juniorklassen på Novemberkåsan.

Lukas Wärn kom tvåa i juniorklassen på Novemberkåsan.

Foto: Lars Erik Wärn

Enduro2019-12-03 13:00

Novemberkåsan är den mest klassiska tävlingen inom endurosporten. När 2019 års upplaga avgjordes i Eskilstuna hade Göta MS fem åkare som lyckades ta sig runt den krävande banan.

Bäst gick det för duon Robin Wiss och Lukas Wärn, som kom på 16:e respektive 19:e plats. För Wiss gav det en 12:e plats i elitklassen och för Wärn innebar det en andraplats i juniorklassen

– Ja, det gick ju jättebra, får man säga, konstaterar han och fortsätter:

– Det känns verkligen jättebra. I första hand var målet att just ta sig i mål, och jag hade kanske någon förväntning på att jag skulle kunna ta en plats bland topp tio i juniorklassen. Så att det blev en pallplats känns riktigt bra och kul.

Det var som sagt en krävande tävling – mycket lera och krävande kyla.

– Det var jäkligt tufft, det var det. Men jag lyckades köra ganska energisparande och hade krafter kvar till slutet. Men det var svårt och man körde fast flera gånger och kylan gjorde sitt.

Det var omkring sex minusgrader under natten.

– Det skvätter ju upp en hel del vatten som fryser till is på både kläder och händer. Det tog ett tag efter racet innan man fick tillbaka värmen, skrattar han.

Hur står sig det här i karriären hittills?

– Känns ju sjukt bra och det är nog det bästa jag gjort hittills. Jag är faktiskt riktigt stolt.

Övriga placeringar: Pontus Vestling (26:a, 16:e elit), Niklas Pettersson (33:a, 6:a junior) och Mikael Andersson (44:a).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!