– Ja, alla papper är klara, bekräftar lagledaren Tommy Groop.

Under lördagen spelar laget sin första träningsmatch för säsongen. Och det blir rejält tufft direkt. Division 1-laget Brage väntar på bortaplan.

– En riktig genomkörare, säger nye tränaren Joakim Bengtsson, som var i Håbo 2003-2005 och haft några sabbatsår på slutet. Han basar över laget tillsammans med Tommy Jansson i år.

– Vi kommer få träna försvarsspel i alla fall. Brage slog Degerfors i förra veckan så de är riktigt bra. Men det är läge för oss att komma igång också, menar Jansson.

Umit Aras, Jens Hägg och Calle Söderberg lämnar laget. Förutom Tuhkanen, som senast spelade i Enköpings IS men har flera år i ESK och Dalkurd bakom sig, är det mest rutinerade nyförvärvet Charles Simba. Han har efter utflykter i Djurgården, Jönköping och Tenhult flyttat hem till mellansverige och ska spela med Håbo.

Brasilianarna Juan Elias och Filipe Dos Santos (23 och 24 år) kommer också köra med Bålstalaget.

Brasilianare i Håbo?

Tommy Jansson förklarar:

– Vi var också skeptiska när det ringde en person frågade om vi var intresserade av två brasilianare. Men det visade sig att de flyttat till Bålsta. De har nog tränat mest av alla hittills och ser riktigt bra ut, säger Jansson.

Timothy Mjällby, senast i Nyköping men uppehåll i fjol och återvändande Philip Zamayeri förstärker också. Skyttekungen Jimmy Kristiansson och talangen Danilo Al Saed planerar också för en fortsättning.

Målvaktsfrågan då?

Förra året stod Oscar Jansson de flesta av matcherna. Jansson har nu skrivit A-lagskontrakt med Djurgården.

– Ingenting är klart. Vi tittar runt och det finns en del bra målvakter men vårt huvudspår är att Oscar ska komma tillbaka till oss, avslutar Jansson.