ESK inledde starkt i mötet mot IK Huge på Enavallen. Beata Olsson slog bollen strax över målet i inledningen, men kort därefter i minut fyra så blir hon frispelad av Ina Burström och kan snyggt slå in 1-0 målet.

Första kvarten var större delen av spelet på Huges planhalva. Beata hade fler chanser med det dröjde till 33:e spelminuten innan hon slog in 2-0 efter att hon fått bollen från Maria Hagman som slog ett snyggt och välplacerat inlägg. När domaren blåste för halvtid, ledde ESK betryggande med 2-0.

– Första 15-20 minuterna är vi bra med ordentligt, med ett rejält passningsspel anfallsmässigt. Vi tappar lite i kvalité innan halvtid, det är inte okej, vi måste hålla uppe hela vägen, säger Lovisa Delby

ESK:s främsta målskytt visade åter prov på sin målfarlighet. I början av andra halvleken gjorde Beata ESK:s och hennes tredje mål.

– Första tio minuterna i andra halvlek är bra, sen kommer en period när dom tar över lite grann och har nån enstaka målchans. När vi gör 3-0, tappar de lite tro och ork, vi kunde flytta upp och hade mycket tryck, säger ESK-tränaren.

ESK fortsatte och trumma på och i den 60:e spelminuten punkterade Ina Burström matchen när hon gjorde 4-0, framspelad av Beata Olsson.

– Beata är riktigt bra i den här matchen måste jag säga, säger Delby.

Segern innebär att ESK befinner sig på betydligt säkrare mark. ESK har nu sex poäng ner till Gideonsberg som ligger under nedflyttningsstrecket.

Nästa match för ESK är mot Enskede som endast ligger två poäng efter ESK.