ERK inledde starkt och gästande Pingvin var inte många minuter i deras anfallszon i den första halvleken. I den 21:a spelminuten kom matchens första försök och det enda i första halvlek av ERK. Det kom genom Robin Fransson som även tagit över rollen som tränare.

– Första halvlek spelar vi ut dom, vi är där nere hela tiden. Det som gör att vi inte vinner är att vi inte är effektiva. Det är inget som visar att vi har spelövertag när vi inte får några poäng, säger Fransson om första halvlek som ERK förlorade med 5-10.

ERK var med bra i matchen till den 64:e spelminuten då ställningen var 10 -16. Men närmare än så kom inte ERK som förlorade med 17-26.

– Effektiviteten fanns inte där och deras försvar står pall, sen i andra halvlek så tar vi en utvisning och en utvisning till, det hjälper inte. Vi var inte riktigt diciplinerade, vi gav bort för mycket straffar. Men samtidigt tycker jag att när vi hade bollen så vårdade vi bollen och spelade bra, det finns helt klart att bygga på, säger Fransson.

Vad kan ni förbättra till nästa match?

– Framför allt diciplinen, jag tror vi ger bort 15-20 straffar. Du ska hålla dig på 6-7 för att ha en rimlig chans och vinna matchen. Försvaret pallar rätt bra, försöken dom får är två enkla missar. Dom bryter inte igenom någon annanstans, säger Fransson.

ERK ligger kvar på sin tredjeplats i allsvenskan när två matcher återstår. I Nästa match väntar Exiles hemma och i den sista omgången möter de Hammarby.

ERK:s poänggörare: Robin Fransson 12, Senad Turcinovic 5.